Beroun: Byty zvláštního určení v penzionu pro seniory mohou být řešením

20.03.2023 6:32 | Tisková zpráva

Domov penzion pro seniory, Na Parkáně 111 v Berouně může být v dnešní době jedním z řešení problémů seniorů i zdravotně postižených občanů, které zastihla drahota nájemního bydlení, i nutnost pomoci při péči o svoji osobu a domácnost nepřipravené.

Beroun: Byty zvláštního určení v penzionu pro seniory mohou být řešením
Foto: mesto-beroun.cz
Popisek: Beroun

Jednou z priorit nově ustanovené komise sociálních věcí a zdravotnictví při odboru Městského úřadu v Berouně se stala i pomoc této cílové skupině, zefektivnění pomoci žadatelům o byt v penzionu a upřednostňování těch, kteří využívají ve svých domácnostech na území města Berouna pečovatelskou službu. Bezbariérové bydlení v penzionu a pečovatelská služba, v domě sídlící, by pro ně bylo velkou pomocí. Finanční prostředky by mohli soustředit na zajištění péče a nešetřit je na předražené nájemné.

Tato pomoc musí samozřejmě vyplývat a být opodstatněná a podložená kvalitní sociální prací – sociálním šetřením. Předpokladem správného rozhodování o předělení bytu v penzionu je komplexní posouzení životní situace žadatele o byt a pomoc, kterou jako komise sociální vnímáme v první řadě. Dnešní doba s sebou přináší velké finanční náklady na provoz domácnosti, bezradnost a snižující se možnosti spokojeného stáří, a to zejména osamoceným seniorům.

Anketa

Měla by být Markéta Pekarová Adamová odvolána z funkce předsedkyně Sněmovny?

98%
2%
hlasovalo: 38686 lidí

Velkou část problémů může řešit kvalitní sociální práce, základní i odborné poradenství sociálních pracovníků, terénní služby – pečovatelská služba, osobní asistence. Vhodným způsobem může být i přestěhování potřebných občanů do Domova pro seniory, Na Parkáně čp. 111, v Berouně – domu s pečovatelskou službou. Občané města mají možnost v tomto domě využívat od pondělí do pátku pečovatelskou službu od 7 do 19 hodin včetně sobot, nedělí i svátků. Služby jsou zde v dostatečném rozsahu - péče o vlastní osobu, domácnost i styk s vnějším okolím.

Kulturní aktivity v penzionu bývají poměrně časté a společná káva v naší kavárničce vás vytrhne také ze samoty. Jediné co nabídnout našimi zaměstnanci nemůžeme, jsou zdravotní úkony. Ve spolupráci s vaším lékařem může být však indikována bezplatná domácí zdravotní péče.Organizace, které se zdravotní péčí v domácnostech zabývají do penzionu docházejí dle potřeby. Naše zkušenosti s touto formou zdravotní péče v penzionu jsou velmi pozitivní a současnými obyvateli využívány.

V penzionu je 39 bytů 1+KK a 7 bytů 2+KK, určených pro manželské dvojice. Každý, kdo přemýšlí o změně a potřebuje větší péči nebo je donucen ke změně ranami osudu a uvědomuje si, že potřebuje pomoc a dopomoc pečovatelské služby, navštivte nás. Rádi poskytneme potřebné informace, je možno i telefonicky se sociální pracovnicí (725 501 848), případně e-mailem ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…