Beroun jako první české město vystavuje skulpturu LOVE HATE

29.09.2019 6:32

V pátek 27. září byla na Husově náměstí v Berouně slavnostně odhalena skulptura LOVE HATE od německé umělkyně Mii Florentine Weiss.

Beroun jako první české město vystavuje skulpturu LOVE HATE
Foto: mesto-beroun.cz
Popisek: Beroun

Umělecké dílo se již představilo v řadě evropských měst, jako je například Berlín, Brusel, Mnichov, Goslar nebo francouzský Arcachon, odkud skulptura přicestovala právě do Berouna.

LOVE HATE má v Berouně svou českou premiéru. Tuto jedinečnou příležitost si tak nenechali ujít nejen představitelé města v čele se starostkou Soňou Chalupovou a místostarostou Dušanem Tomčem, ale přijeli i zástupci partnerských měst, a to německého Goslaru a polského Brzegu. Slavnostního odhalení skulptury se zúčastnili i přední čeští politici, jako například poslankyně Věra Kovářová a poslanec Martin Kupka. O hudební doprovod se postarala hudební skupina The Surprise.

A co vlastně LOVE HATE znázorňuje? Staví obě lidské emoce proti sobě - z jedné strany je nápis Love - láska, který lze z druhé strany číst Hate - nenávist. Je to živý symbol. Skulptura je symbolem pro sjednocenou, mírumilovnou a svobodnou Evropu. Město Beroun se tak přidá k ostatním evropským městům a pomáhá tak šířit toto politické prohlášení na národní i mezinárodní úrovni.

Skulptura LOVE HATE bude na berounském náměstí vystavena následující tři týdny a poté odcestuje do polského Brzegu, možná s mezizastávkou v Praze.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…