Bohumín: Aquacentrum a sportovní hala mají speciální boxy na kola

14.10.2016 11:36

Dvanáct nových boxů na kola mají od tohoto týdne k dispozici návštěvníci bohumínského aquacentra a sportovní haly. Bezpečnostní úschovny pojmou až 24 kol, jsou uzamykatelné a cyklisté je mohou využít zdarma. Společnost Bospor, která sportovní zařízení spravuje, za ně zaplatila zhruba 400 tisíc korun.

Bohumín: Aquacentrum a sportovní hala mají speciální boxy na kola
Foto: archív autora
Popisek: Bohumín . cykloboxy

„Cyklista přijede k aquacentru nebo sportovní hale, odklopí pohyblivou část úschovny, s klidem bicykl zaparkuje a na čas se rozloučí s desetikorunou či dvacetikorunou, kterou vloží jako zálohu, a zamkne. Klíč od schránky má jen on. Při návratu dostane peníze zpátky a box je volný pro dalšího cyklistu,“ vysvětlil princip boxů ředitel společnosti Bospor Jan Rozsypal. Jejich nákupem reagoval provozovatel sportovních zařízení na požadavky lidí, kteří se dopravují na kole a chtějí mít svůj dopravní prostředek v bezpečí.

Šest boxů najdou cyklisté přímo před aquacentrem, dalších šest je u vedlejší sportovní haly. Za jejich pořízení zaplatila společnost zhruba 400 tisíc korun. „Polovinu částky jsme získali formou dotace z Národního programu podpory cestovního ruchu Ministerstva pro místní rozvoj ČR a druhou polovinu nám poskytlo město Bohumín,“ doplnil Rozsypal.

Instalace boxů není jediným zlepšovákem, do kterého Bospor v posledních době investoval. Aktuálně rozšiřuje bezplatný vysokorychlostní Wi-Fi internet po celém sportovně-rekreačním areálu. Dosud byl dostupný v Hobbyparku, aquacentru a adventure golfu. Na internetovou síť by se už brzy měli lidé bez problémů připojit i v celé sportovní hale a na ledové ploše zimního stadionu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Studenti UMPRUM se budou podílet na oživení míst ve městě

10:28 Hradec Králové: Studenti UMPRUM se budou podílet na oživení míst ve městě

Řešení náplavek, veřejného prostoru na Ulrichově náměstí či jiných míst ve městě, to je nyní v rukou…