Bohumín zkouší novinku, obrazce na hřišti mají děti pobavit i naučit

27.09.2021 21:23 | Tisková zpráva

Po dětském hřišti v ulici Tovární se plazí housenka dlouhá jako sama abeceda, labyrint vybízí k přemýšlení a 3D značky zase k pohybu. Nově rozmístěné obrazce oděly šedou plochu na bohumínském sídlišti do barev a nabízí tamní drobotině novou formu zábavy.

Bohumín zkouší novinku, obrazce na hřišti mají děti pobavit i naučit
Foto: mesto-bohumin.cz
Popisek: Bohumín

Dekorativní značení pro město ve čtvrtek vytvořila specializovaná firma, a to na menším ze dvou sousedících hřišť. Čtyři typy prvků umožní dětem dostat ze sebe přebytečnou energii, ale také se něco naučit. Rozvíjejí představivost, koordinaci pohybů a prostorovou orientaci.

Mezi prvními testery budou děti z nedaleké školy a školky. „Určitě se tam zajdeme brzy podívat. Hlavně se staršími dětmi, které už jsou zvědavé a chtějí si vyzkoušet něco nového,“ potvrdila vedoucí učitelka z Mateřské školy Tovární Eva Kohutiaková.

Vyzkoušet novinku si ale může přijít každý, hřiště je volně přístupné veřejnosti a přímo vybízí k zastavení maminky a tatínky s ratolestmi na procházce.

Anketa

Byla Angela Merkelová přínosem pro Evropu?

12%
81%
hlasovalo: 18985 lidí

Za pořízení dekorativního značení město zaplatilo lehce přes 100 tisíc korun. Jedná se o pilotní projekt, pakliže by se u místních dětí uchytil, není vyloučeno, že se objeví i v dalších částech Bohumína. „Důležité je, aby tam byl kvalitní povrch. Na Tovární jsme loni nechali nově vyasfaltovat hřiště, takže instalace značení proběhla bez problémů,“ uvedla Irena Šlachtová z odboru školství, kultury a sportu bohumínské radnice.

Sousední a rozměrově větší hřiště na Tovární se nemusí cítit jako chudý příbuzný. I na něm město loni nechalo udělat nový asfaltový povrch, lajny, opravilo basketbalové koše a letos ještě instalovalo nové fotbalové branky.

Investovat do zábavy dětí bude Bohumín i nadále. Ještě letos se například chystá pořídit trojhoupačku, která mládeži zpříjemní pobyt v areálu Kališova jezera.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

22:28 Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

Jako každý rok ocenil Zlínský kraj pracovníky ve školství. Mezi patnácti oceněnými z celého kraje by…