Břeclav: Nová záchranná stanice poskytne zázemí pracovníkům i technice

02.10.2021 21:17 | Tisková zpráva

Zastupitelstvo Města Břeclavi schválilo v září vzájemné darování pozemků s Jihomoravským krajem. Mezi nimi je i pozemek darovaný městem za účelem vybudování nové stanice Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje (ZZS JMK) v Břeclavi. Připojili jsme se tak k městům, která se chtějí aktivně podílet na tom, aby ve městě vznikla nová výjezdová základna ZZS JMK.

Břeclav: Nová záchranná stanice poskytne zázemí pracovníkům i technice
Foto: breclav.org
Popisek: Pohled na Břeclav

Kraj požádal o převod pozemků u břeclavské nemocnice z důvodu záměru výstavby nové výjezdové základny ZZS JMK v Břeclavi. Náklady jsou zatím odhadovány zhruba na 100 mil. korun, investorem je Jihomoravský kraj, který se bude ucházet o dotaci na její výstavbu. Kraj a ZSS se budou ucházet o dotační prostředky z fondů Integračního regionálního operačního programu (IROP).

Jihomoravský kraj řešil výstavbu osmi nových základen v kraji, z nichž dvě jsou již dokončeny. Břeclav mezi nimi původně nebyla, ale podařilo se rozběhnout přípravu i tohoto stanoviště. „Nová budova bude odpovídat současným standardům a poskytne zázemí pracovníkům i technice. Má ale být také energeticky hospodárná a vhodně situována v sousedství hlavního tahu městem tak, aby dojezdové časy v daném regionu odpovídaly limitu max. 20 minut,“ zdůraznil starosta Svatopluk Pěček.

Současná výjezdová základna v prostorách Nemocnice Břeclav je u vjezdu do areálu a poblíž prostor pohotovosti, ale je umístěna na více místech v areálu nemocnice, což může zásahy komplikovat.

„Jsem rád, že zastupitelé souhlasili s darováním pozemku kraji pro vybudování záchranky, protože to umožní do budoucna i větší komfort pro urgentní příjem v břeclavské nemocnici. Bude to výhodné pro pacienty i záchranáře,“ dodal místostarosta Jakub Matuška.

Budova bude vystavěna dle typového projektu, takže bude podobná jako ostatní nové základny. Nová budova v areálu Nemocnice Hustopeče je asi nejblíže tomu, jak by mohla vypadat stavba v Břeclavi. Jen základna v Břeclavi bude o něco větší.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.