Brno: Designéři navrhují novou podobu girland v centru města

28.09.2021 17:02 | Tisková zpráva

Dva měsíce mají designéři a architekti čas přemýšlet a tvořit. První část designérské projektové soutěže na nové slavnostní girlandy v centru Brna se uzavírá koncem listopadu.

Brno: Designéři navrhují novou podobu girland v centru města
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Novou podobu girland chce vedení města vybrat začátkem roku 2022 a ještě téhož roku ji instalovat v ulicích. Na celý projekt jsou vyhrazeny čtyři miliony korun.

Instalovat více než tři desítky nových girland v pěti ulicích – na České, Středově, Běhounské, Kobližné a Masarykově – takový je záměr města, které koncem září vyhlásilo otevřenou dvoufázovou designérskou projektovou soutěž. V její porotě zasednou třeba architekt a pedagog na FA VUT v Brně Svatopluk Sládeček nebo designérka Petra Sošťáková. Spolu se zástupci vedení města vyberou vítěze začátkem příštího roku.

Soutěž je dvoufázová – první fáze je přístupná všem zájemcům a je otevřená do 26. listopadu. Jejím cílem bude získání koncepčních návrhů, důraz bude kladen na originalitu a uměleckou kvalitu. Následně porota vybere čtyři návrhy, jejichž autory vyzve k dopracování.

V druhé fázi, termínované 8. únorem, bude vyžadováno prokázání proveditelnosti, technická a technologická řešení a také rozpočet. Už v soutěžních podmínkách je přitom ze strany města doporučeno, aby si jednotliví účastníci minimálně ve druhé fázi soutěže přizvali do týmu realizátory osvětlení, se kterými pak v případě úspěchu dílo také nainstalují. Všechny informace jsou dostupné ZDE.

Současné girlandy sloužící ke každodennímu slavnostnímu osvětlení ulic mají za sebou zhruba 70 let fungování, instalovány byly v 50. letech.

(zdroj: brno.cz)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.