Brno: Zastupitelé schválili příspěvek na šalinkartu i omezení plavby na přehradě

15.10.2016 7:32

Od příštího roku si budou moci lidé platící komunální odpad v Brně zažádat o příspěvek pro nákup elektronické základní nepřenosné jízdenky MHD. Dotaci ve výši 1 425 korun schválilo Zastupitelstvo města Brna. Kromě toho také rozhodlo o regulaci plavidel na Brněnské přehradě.

Brno: Zastupitelé schválili příspěvek na šalinkartu i omezení plavby na přehradě
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Na nákup elektronické základní nepřenosné jízdenky MHD pro zóny 100 a 101 bude možné od příštího roku žádat dotaci. Díky ní pak roční „šalinkarta“ vyjde na 3 325 korun. Nárok na tento příspěvek budou mít lidé, kteří v Brně platí poplatek za komunální odpad.

Zájemci si budou moci o příspěvek požádat skrze nově zavedený e-shop, z něhož žádost poputuje přímo na příslušný odbor brněnského magistrátu. Tam pracovníci vyhodnotí, zda má dotyčný nárok na dotaci a danou sumu mu zpětně odešlou na jeho bankovní účet.

Další bod, který zastupitelé schválili, se týkal Brněnské přehrady. Doposud zde platí obecní vyhláška, která zakazuje od května do konce září plavby motorových plavidel. To je ovšem v rozporu s vyhláškou vyšší instance, tedy Ministerstva dopravy České republiky. Zastupitelstvo dnes schválilo návrh pozměnit tuto obecní vyhlášku. Ve stejných měsících tak bude plavba zakázána jen v prostoru od hráze vodní nádrže po Rokli.

Firmy z Jihomoravského kraje budou moci znovu žádat o kreativní vouchery. Ty jsou určeny pro firmy a kreativce, kteří spolu naváží spolupráci, a kteří budou vylosování ze všech žadatelů. Taková spolupráce bude až do sta tisíc hrazena právě z těchto voucherů. Město Brno ve spolupráci s Jihomoravským inovačním centrem přispěje čtyřmi miliony.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

7:04 Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

Radní města Pardubic schválili návrh obecného opatření, které v souladu se zákonem stanovuje a zvyšu…