Česká Lípa: Radní schválili návrhy na zadání veřejných zakázek

01.10.2019 12:47

Českolipští radní na svém zasedání v úterý 17. září schválili zadávací podmínky k celkem pěti veřejným zakázkám, jednu veřejnou zakázku přidělili vítěznému dodavateli. O některých zakázkách jsme psali samostatně, níže se dozvíte informace o těch ostatních.

Česká Lípa: Radní schválili návrhy na zadání veřejných zakázek
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Nákup vybavení pro jednotky dobrovolných hasičů Dobranov a Stará Lípa

Nového dodavatele vybavení pro jednotky dobrovolných hasičů Dobranov a Stará Lípa chce vysoutěžit město Česká Lípa. Město těmto jednotkám každoročně přispívá na provoz, v letošním roce souhrnnou částkou tři miliony korun. Součástí této sumy jsou i finanční prostředky určené k nákupu dílčího vybavení, jako jsou přilby, obleky, obuv, hadice, žebříky, rukavice, lana, svítilny a zkrátka vše, co hasiči ke své práci potřebují. Toto vybavení nakupují jednotky dobrovolných hasičů u smluvní firmy na základě rámcové smlouvy, která ale k 31. prosinci 2019 končí.

„Jakmile se nám podaří zakázku vysoutěžit, budou si hasiči u vítězné firmy za smluvené ceny podle aktuální potřeby objednávat to, co bude nutné. Limitováni samozřejmě budou svým ročním rozpočtem, takže by určitě neměli objednávat zbytečnosti, ale vybavení, které skutečně potřebují,“ poznamenal českolipský místostarosta Jaroslav Turnhöfer a doplnil, že nová smlouva by měla být platná od 1.1.2020.

Městské byty

Českolipští radní na svém zářijovém zasedání rozhodovali také o dvou zakázkách, které se týkají oprav městských bytů. Podle schváleného návrhu zadávacích podmínek město chce opravit střechu a vyměnit okna v bytovém domě v ulici Československé armády č.p. 881 a 888. V rámci zakázky bude muset vítězná firma nejen položit novou střešní krytinu, ale také nainstalovat nová dřevěná střešní okna a provést klempířské práce. Předpokládaná hodnota této zakázky je 2,1 mil. Kč.

Výrazných úprav se pak dočká byt č.1 v Mariánské ulici č.p.204, kde dělníci vymění příčky, podlahy, elektroinstalaci a rozvody vody, tepla, kanalizace a plynu. Zakázku radní přidělili vítězné firmě VERSANA s.r.o., která stavební práce provede za 1,07 mil. Kč, což je cena o více než 100 tis. Kč nižší, než byl předpoklad. Stavět by měla firma začít v polovině října, hotovo by měla mít za necelé tři měsíce.

Vestavba MŠ do ZŠ Jižní

Třída pro dvacet pět dětí včetně šatny, lehárny a sociálního zázemí by měla nově vzniknout v budově základní školy v Jižní ulici.  Třída, která vznikne v nevyužívaných prostorách školy, bude sloužit mateřské škole. Ta nyní kromě této základní školy sídlí ještě v pavilonu E ve vedlejší speciální škole. Z něj se děti přesunou právě do nově vzniklé třídy v základní škole.

„Základní škola speciální dlouhodobě bojuje s nedostatkem míst, a navíc by chtěla zřídit mateřskou školu pro děti s kombinovaným postižením. Pavilon E není v dobrém stavu a chceme jej v příštím roce začít rekonstruovat. Po rekonstrukci by pak pavilon E sloužil právě hendikepovaným dětem,“ vysvětlil českolipský místostarosta Martin Brož.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…