Česká Lípa: Rekonstrukce vodovodu odstartuje počátkem května

24.04.2018 17:32

Začátkem května zahájí Severočeská vodárenská společnost rekonstrukci vodovodu v ulicích Partyzánská, U Rybníčku a Českých bratří v celkové délce 317 metrů.

Česká Lípa: Rekonstrukce vodovodu odstartuje počátkem května
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

V ul. Partyzánská a Českých bratří se nachází vodovodní litinový řad z roku 1925, v ulici U Rybníčku je pak z roku 1926. Potrubí jsou dožilá, zkorodovaná a poruchová, proto dojde k jejich rekonstrukci.

Součástí stavby je i přepojení 15 ks přípojek k okolním nemovitostem. Stavba bude provedena klasickým otevřeným výkopem. S ohledem na dopravně-inženýrská opatření se nebudou jednotlivé úseky stavby provádět kontinuálně, ale s přestávkami na provedení obnovy povrchů. Rekonstruované vodovodní řady budou při rekonstrukci odstaveny a zásobování pitnou vodou zajistí provizorní povrchový vodovod.

Stavební práce mají být dokončeny do 3. července 2018.

Stavba je koordinována s investiční akcí města Česká Lípa, které v uvedené lokalitě plánuje obnovou povrchů a výstavbu parkovacích stání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…