České Budějovice: Hlasujte pro projekty participativního rozpočtu

03.10.2021 18:05 | Tisková zpráva

Až do 31. října 2021 je možné hlasovat, a rozhodnout tak o realizaci dalších projektů participativního rozpočtu PRO Budějce. Do hlasování v letošním ročníku postoupilo celkem sedmadvacet projektů.

České Budějovice: Hlasujte pro projekty participativního rozpočtu
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

Ten předešlý přinesl celkem deset vítězných projektů, které se součtem rozpočtů vešly do hranice pěti milionů korun. Letos je stanovena hranice deset milionů korun, která bude rozdělena rovným dílem mezi malé a velké projekty.

Hlasovat můžete, pokud jste plnoletí a máte trvalé bydliště v Českých Budějovicích – tyto údaje potřebujeme ověřit v registru obyvatel, proto budete hned na začátku hlasování vyzváni k zadání čísla OP. Je možné, že se váš hlas či hlasy nezapočtou okamžitě, ale s určitou prodlevou – pak je to způsobeno právě již zmiňovaným procesem ověřování a nemusíte mít obavy, že došlo ke ztrátě hlasu/ů. Mějte, prosím, v tomto směru pochopení.

Další důležitá informace – k dispozici máte dva hlasy – jeden pro malý projekt (do 700 000 korun) a jeden pro velký projekt (nad 700 001 korun), přičemž využít můžete obou hlasů či pouze jednoho hlasu – záleží čistě na vás (zde je rozdíl oproti loňskému ročníku, kde bylo nutné hlasovat v obou kategoriích).

Nevíte, pro který projekt hlasovat? Navštivte webovou Galerii projektů (ZDE), nebo přijďte na výstavu projektů na náměstí Přemysla Otakara II., která bude zahájena v pondělí 11. října v 17 hodin a potrvá až do konce října. Přítomni budou i samotní navrhovatelé projektů, s nimiž se tak můžete potkat osobně a detailně prodiskutovat jejich záměr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …