České Budějovice: Lidé bez domova si mohou nechat zdarma ošetřit svého psa

02.10.2021 8:38 | Tisková zpráva

Jednorázové očkování a odčervení psů, které mají v péči lidé bez domova, nabízí pravidelně už šestým rokem veterinární lékařka Veronika Křížová.

České Budějovice: Lidé bez domova si mohou nechat zdarma ošetřit svého psa
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Charitativní akce by měla především zlepšit zdravotní stav a kondici psů. Jak známo, pes je právem označován za nejlepšího přítele člověka a často vidíme, že právě lidé bez domova k nim mají velice blízký vztah, ale nemají finanční prostředky na řádnou veterinární péči,“ říká náměstek primátora Ivo Moravec.

Cílem akce je smysluplně propojit snahu veterinární ošetřovny, města a Městské policie, aby tady už nepobíhal žádný pes, který by nebyl očkován a odčerven.

Pokud lidé tuto nabídku vyslyší, mohou přijít v pátek 8. října 2021 mezi 11. až 12. hodinou před českobudějovickou Sportovní halu, kde bude jejich pes bezplatně vyšetřen, očkován proti vzteklině a dostane lék na odčervení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havířov: Městská policie opět zahájila forenzní značení kol

7:31 Havířov: Městská policie opět zahájila forenzní značení kol

Datem 2. května 2024 byla opět spuštěna služba pro občany města – forenzní značení jízdních kol, ele…