Cheb: Oprava lávky do Hájů se komplikuje

24.04.2018 15:19

Avizovaný termín dočasné opravy lávky pro pěší mezi ulicemi Antala Staška – Dyleňská se městu nepodaří dodržet

Cheb: Oprava lávky do Hájů se komplikuje
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

Vážení spoluobčané,

na začátku letošního roku jsme avizovali uzavření lávky do Hájů na co nejkratší dobu. Podle prvotní revizní zprávy firmy Pontex s.r.o. Praha se výrazná koroze nosných ocelových prvků neslučovala s bezpečným užíváním lávky. Most byl ve stavu, kdy běžná údržba nemohla prodloužit jeho životnost a zvýšit účinnost.

Vzhledem k tomu, že tento nastalý stav, uzavření lávky pro pěší, zhoršil kvalitu života občanů, jsem se urychleně spojil s projektantem firmy Pontex s.r.o. Praha a doslova jej přemluvil, aby tuto zakázku, i přes jeho pracovní vytížení, vzal. Doufali jsme, že lávku budeme moci v jarních měsících opravit tak, aby byla její funkčnost a bezpečnost prodloužena alespoň na dva roky, než bude vyprojektovaná lávka zcela nová.

Bohužel nejde to tak, jak jsme si představovali a najisto se domluvili, vyskytly se další problémy a poškození postupuje daleko rychleji.Tím se musí původní projekt dopracovat.

Stojíme nyní před otázkou, zda za daleko větší finance realizovat dočasnou opravu, či lávku zbourat a nechat postavit novou. To souvisí s další časovou prodlevou. Jsme si vědomi, že situace není pro občany Hájů příznivá, ale pro mne, jako pro starostu města, je prvořadá bezpečnost lidí. O dalším postupu vás budeme nadále informovat.

Zdeněk Hrkal
starosta města Cheb

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.