Chebský hrad postoupil do celostátního kola

23.03.2023 11:07 | Tisková zpráva

Na XI. sněmu Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska, který se konal v úterý 21. března 2023 v Praze na Žofíně, převzala radní za kulturu paní Štěpánka Černá cenu za památku Karlovarského kraje 2022 pro Chebský hrad.

Chebský hrad postoupil do celostátního kola
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

Cenu předávali: ministr kultury Martin Baxa, náměstek Ministerstva pro místní rozvoj Lukáš Černohorský, ředitelka Památkového ústavu Naděžda Goryczková, předseda Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska Libor Honzárek a Olga Haláková členka Rady Karlovarského kraje pro oblast kultury a památkové péče.

Anketa

Měla by být Markéta Pekarová Adamová odvolána z funkce předsedkyně Sněmovny?

98%
2%
hlasovalo: 38686 lidí

Soutěž pořádá Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska. Soutěž je dvoukolová. V prvním kole se rozhodne o vítězných projektech v kraji a postupu do druhého kola krajská sekce Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska (Sdružení). Hlasovací právo mají přítomní členové Sdružení a zástupce Asociace krajů ČR a Národního památkového ústavu (NPÚ). Ve druhém kole rozhoduje o vítězných objektech v soutěži celostátní komise složená ze členů Předsednictva Sdružení a zástupce Asociace krajů a NPÚ.

Cena se uděluje za nejlepší projekt a realizaci obnovy movitých i nemovitých věcí, které mají významné památkové, architektonické nebo urbanistické hodnoty a jsou nositeli specifického charakteru prostředí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…