Chomutov: První občánek: Primátor přivítal malou Sofii Chambers

14.01.2015 18:22 | Zprávy

Jen sedm hodin trval rok 2015 a Chomutov se dočkal prvního narozeného miminka. Letos je jím holčička Sofie Chambers.

Chomutov: První občánek: Primátor přivítal malou Sofii Chambers
Foto: chomutov-mesto.cz
Popisek: Chomutovské náměstí

Narodila se v sedm hodin a tři minuty v chomutovské porodnici, vážila rovná tři kila a měřila padesát centimetrů. „Sofinka je úžasná, moc krásná. Jsem rád, že zrovna ona se stala prvním občánkem Chomutova roku 2015,“ uvedl primátor města Jan Mareš. Holčičku si do porodnice přišel pochovat.

Steven, otec Sofinky, je Angličan, maminka Kateřina Češka. Doma na novorozenou holčičku již čeká bratr. „Ten má klasické české jméno Jiřík. Sofii jsem vybrala jméno já, již roky se mi líbilo a chtěla jsem tak pojmenovat svou holčičku,“ uvedla maminka. Rodiče si nenechali prozradit pohlaví dítka předem, holčička tak byla překvapením. Jak přiznali, spíše čekali kluka. Sofie je podle pediatrů zcela zdravá, jejímu narození přihlížel tatínek. Zatím má nos po mamince, komu bude více podobná, se teprve uvidí.

Město prvního občánka roku obdaruje, dostane 5 tisíc korun, knížku a několik hraček. Maminka Kateřina se zapsala do pamětní knihy města.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Chomutov-mesto.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká Lípa: Město má vlastní technické služby

11:33 Česká Lípa: Město má vlastní technické služby

Českolipští zastupitelé schválili na svém červnovém jednání založení společnosti Technické služby mě…