Děčín: Chráněné dílny představily své výrobky na vánočních trzích energetiků

12.12.2016 16:19

Návštěvy Vánočních trhů chráněných dílen mají za sebou energetici ze Skupiny ČEZ na severu Čech. Nemuseli přitom za nimi daleko, trhy se totiž konaly v každé elektrárenské lokalitě, Teplárně Trmice i v děčínském sídle ČEZ Distribuce. Ve vstupních vestibulech nebo před vstupem do závodních jídelen si tak energetici mohli zakoupit rozmanité výrobky hendikepovaných klientů sedmi dílen, a to nejen jako dárek pod stromeček, ale i coby dekoraci vhodnou nejen pro adventní čas. K mání ovšem byly i různé druhy nakládaného hermelínu a tradiční špekáčkoví utopenci. Celkem si přišlo sedm chráněných dílen na 55 381 korunu.

Děčín: Chráněné dílny představily své výrobky na vánočních trzích energetiků
Foto: decin.cz
Popisek: Děčín

Výrobky chráněných dílen jsou mezi zaměstnanci Skupiny ČEZ oblíbené řadu let. Nejen svými dárky pod stromeček, ale i jako možnost finančně přispět na dobrou věc. Proto se i letos objevily stánky s nápisem „Plníme přání – myslíme na druhé“ v elektrárnách Ledvice, Počerady, Tušimice a samozřejmě i v prunéřovské „jedničce“ a „dvojce“. Nechyběly ani v Teplárně Trmice a v děčínském sídle ČEZ Distribuce. Vánoční ozdoby, svíčky, šperky, keramika, šité hračky pro nejmenší, obrázky malované na skle, magnetky a další užitečné předměty, ale i na různý způsob nakládaný hermelín a utopenci či škvarky byly přitom velikým lákadlem a vynesly „prodejcům“, respektive chráněným dílnám Portus Slapy, Arkádie Teplice, Radka Kadaň, Slunečnice Děčín, Tulipán Liberec, Fokus Labe Ústí nad Labem a Prosaz Praha celkem 55 381 korunu.

Vánoční trhy odstartovaly na severu Čech 29. listopadu v Elektrárně Ledvice chráněné dílny Portus Slapy a Arkádie Teplice, které si celkem přišly na 10 711 korun. Zároveň byly prodejní stánky umístěny i v Elektrárně Tušimice, kde Portus Slapy a Radka Kadaň vydělaly na svou další činnost 5 050 korun. Následující den se prezentovaly čtyři chráněné dílny v děčínském sídle ČEZ Distribuce. Slunečnice Děčín, Portus Slapy, Sdružení Tulipán Liberec a Fokus Labe z Ústí nad Labem si celkem přišly na 20 658 korun. Hned 1. prosince nabídly své výrobky zaměstnancům Teplárny Trmice opět Fokus Labe, Sdružení Tulipán Liberec a Portus Slapy, přičemž tentokrát byl jejich celkový výdělek 6 335 korun. Portus Slapy a Arkádie Teplice se pak potkaly ještě 8. prosince v Elektrárnách Prunéřov. Jejich celkový výdělek byl tentokráte doslova magický – 7 777 korun. Posledním dnem Vánočních trhů chráněných dílen v severočeských lokalitách Skupiny ČEZ byl 9. prosinec, kde si mezi sebe podle svých výdělků rozdělily Prosaz Praha a Portus Slapy celkem 4 850 korun.

Vánoční trhy chráněných dílen přitom probíhají v 18 lokalitách Skupiny ČEZ po celé České republice. Celkem v nich nabízí své výrobky 50 chráněných dílen od 28. listopadu do 15. prosince.

Letos navíc převzala během trhů v Děčíně zástupkyně krajského ambulantního střediska Tyfloservis, o. p. s., v Ústí nad Labem symbolický šek na 100 000 korun. Zaměstnanci Skupiny ČEZ napříč celou republikou totiž v rámci desátého ročníku firemní charitativní sbírky s názvem Plníme přání, myslíme na druhé „plnili měšec“ pro ty, jež osud uvěznil více či méně do světa ticha a tmy, tedy pro nevidomé a slabozraké. Ústecký Tyfloservis přitom využije věnovanou částku na nákup elektronických pomůcek pro nevidomé a slabozraké, jako jsou notebooky a ozvučené mobilní telefony, a také na hmatem snadno rozpoznatelné speciální vybavení nové cvičné kuchyně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

odškodnění

Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: O voličský průkaz požádalo zatím 535 občanů

20:27 České Budějovice: O voličský průkaz požádalo zatím 535 občanů

Žádosti o vydání voličského průkazu přijímá matriční úřad, oddělení evidence obyvatel, v přízemí bud…