Děčín: Město řeší škody po bleskových povodních, začínají opravy

20.07.2021 9:35

V sobotu zasáhly také Děčín bleskové záplavy. Město se ihned poustilo do práce a do monitorování škod. Na situaci ve městě reagoval také primátor Děčína Jiří Anděl.

Děčín: Město řeší škody po bleskových povodních, začínají opravy
Foto: decin.cz
Popisek: Děčín

Vážení spoluobčané,

nedosti na tom, že nás více než rok sužuje a omezuje naše životy epidemie. S porozuměním a solidaritou jsme přijali zprávu o škodách na životech, zdraví a majetku občanů a obcí, postižených řáděním hurikánu. Nabídli a poskytli jsme pomoc. To jsme stále ještě netušili, že také nás a naše nejbližší sousedy překvapí přívalový déšť takové intenzity, že na vodní živel budou krátká veškerá protipovodňová opatření, která se po zkušenostech s povodněmi za nemalé peníze vybudovala.

Z normálně tenkých potůčků a říček se během krátké chvilky staly během soboty běsnící řeky, protékající Vašimi domy, byty, podniky, zahradami, ale také devastující infrastrukturu města. Během několika hodin se staly cesty a ulice nesjízdnými, přišly o už tak nevalné povrchy, přestala téci pitná voda, na některých místech bylo třeba odpojit elektřinu. Nefunguje kanalizace, nesmírně nám opět vodní živel zkomplikoval naše cesty do práce, k našim blízkým...

Dovolte, abych vyjádřil účast všem, které postihla tato živelná pohroma přímo, a také všem ostatním, kteří doufali, že po covidu se začneme vracet k normálnímu životu. Uděláme všechno proto, aby bylo možno co nejdříve alespoň provizorně fungovat. Město, ve kterém žijete, vás nenechá bez pomoci! Neváhejte se na nás obracet.

V příštích dnech nás čeká spousta práce a starostí, ale věřím, že ve spolupráci se záchrannými složkami a ve vzájemném souladu se město Děčín znovu nadechne. Začínáme zjišťovat škody, řešit, jak je odstranit co nejrychleji. Přeji nám všem, abychom nepřišli o nikoho z blízkých a vše přečkali hlavně bez újmy na zdraví. Hodně sil a trpělivosti, přátelé!

Jiří Anděl
primátor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…