Do Chebu opět přijíždějí studenti z Nižního Tagilu

13.06.2014 10:01

Projekt Výměnných odborných zahraničních praxí mezi ISŠ Cheb a ruskou partnerskou školou běží od roku 2003.

Do Chebu opět přijíždějí studenti z Nižního Tagilu
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

V rámci uzavřené dohody o spolupráci mezi Integrovanou střední školou Cheb a partnerskou školou z Nižního Tagilu, potažmo partnerské smlouvy mezi městy Cheb a Nižní Tagil, přijíždějí 12. června do našeho města ruští studenti oboru kuchař v doprovodu svých pedagogů na třítýdenní výměnnou odbornou zahraniční praxi (VOZP). Půjde v pořadí již o šestý pobyt ruských studentů v Chebu. Rovněž šestkrát navštívili také naši žáci partnerskou školu v Nižním Tagilu. Samotný projekt VOZP bez přerušení běží od roku 2003.

Na tomto místě je nutné poděkovat vedení města Cheb a vedení odboru školství, tělovýchovy a kultury za poskytnutí finančních prostředků z rozpočtu města na pokrytí nákladů souvisejících s výměnným pobytem.

Ruští studenti budou jako vždy ubytováni v našem domově mládeže. Odbornou třítýdenní praxi vykonají v lázeňském hotelu Savoy, který patří společnosti Lázně Františkovy Lázně.

Po celou dobu pobytu pro ně bude připraven bohatý doplňkový program. Jen namátkou - v prvních dnech pobytu jim ukážeme naši školu a město, o víkendech navštívíme Plzeň a Prahu, určitě se stihneme podívat také do Mariánských Lázní a Karlových Varů, kde celou skupinu v doprovodu našeho ředitele Mgr. Tomáše Maška přijme ruský generální konzul. Navštívíme rovněž Taneční školu Vladimíra Hány, podíváme se na Chebský hrad a nahlédneme do muzea. Nezapomněli jsme ani na sportovní vyžití, kdy se projedeme na motokárách a trochu adrenalinu zažijeme v lanovém centru. Téměř na konci pobytu stihneme absolvovat některé části programu festivalu FIJO 2014.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestocheb.cz

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…