Festival světel rozsvítí začátkem září Český Krumlov

17.08.2014 7:39

5. - 6. 9. 2014

Festival světel rozsvítí začátkem září Český Krumlov
Foto: ckrumlov.info
Popisek: Panorama města Český Krumlov

Český Krumlov se začátkem září stane předposlední zastávkou festivalu Czech The Light, který od dubna do října zdobí pět českých a moravských měst světelnými instalacemi a videomappingem. Navazuje na loňský první ročník Festivalu světel SIGNAL v Praze, který měl obrovský úspěch. Proto organizátoři program rozšířili a vydali se i do dalších měst. Krumlov je jediným místem v jižních Čechách, které bude tento putovní festival hostit. Hra světel rozzáří 5. a 6. září celkem šest míst v centru, mezi nimi například náměstí Svornosti, náplavku v Hradební ulici, synagogu či městský park.

Do Českého Krumlova doputuje tato akce z Kutné Hory, Brna a Olomouce, poté v říjnu vyvrcholí v Praze. Do historických měst přiváží ukázky moderního audiovizuálního umění s cílem zprostředkovat divákům originální kulturní zážitek. V Krumlově lidé uvidí například Žárovkový mrak z tisíců starých žárovek, což je svítící oblak, s nímž si lze hrát - rozsvěcet a zhasínat ho díky desítkám lampicˇkových šnˇu°r. V synagoze bude viset Uranium Figure od známého designéra Ronyho Plesla, což je sveˇtelná plastika složená z 35 zářících trubic ze zeleného uranového skla. V městském parku vyroste Dům stínů od Františka Skály, na němž slunce ve dne tvoří barevné efekty a v noci se meˇní na zárˇící krystal, na jehož steˇnách se odehrává stínové divadlo. V uličce za Egon Schiele Art Centrem se rozzáří Slunce od Josefa Šafaříka a fasádu radnice ozdobí videomapping nazvaný ArchiBio od Andreje Boleslavského, který odhaluje krásu mikroskopických sveˇtu°.

Předzvěstí dvoudenní části festivalu bude v Českém Krumlově 30. srpna malování světlem, při němž si budou moci rodiny s dětmi pořídit i netradiční fotografie, a festival pak doprovodí také workshop. Podrobnosti jsou na www.czechthelight.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ckrumlov.info

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…