Francouzští studenti sbírají v Kroměříži zkušenosti i poznávají krásy regionu

19.03.2017 21:17

Tauferova střední odborná škola veterinární v Kroměříži hostí v těchto dnech studenty z francouzského města Nerac, kteří přijeli na Moravu čerpat důležité poznatky a zkušenosti v oblasti zemědělství a zároveň poznávat krásy a památky našeho regionu.

Francouzští studenti sbírají v Kroměříži zkušenosti i poznávají krásy regionu
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

V obřadní síni kroměřížské radnice je přijal starosta města Jaroslav Němec. Upozornil studenty na nejzajímavější místa v Kroměříži, zámek a zahrady, a pozval je k jejich návštěvě. Také připomněl, že Kroměřížsko a vlastně celá Haná je zemědělsky jednou z nejvýznamnějších oblastí v České republice.

Tauferova veterinární školy spolupracuje se zemědělskou školou Legta Nerac již od roku 2004. V rámci programu Erasmus+ i vlastních projektů školy pořádají výměnné studentské pobyty, které mají velký význam pro teoretickou i praktickou výuku v obou zařízeních, rozvíjejí jazykovou zdatnost studentů a pomáhají jim poznávat nová místa i lidi, historii a památky v místě působení obou škol.

Mladí Francouzi, kteří přijeli do Kroměříže, studují na zemědělské škole obor zahradnictví, velkým zážitkem tedy pro ně byly především návštěvy Květné a Podzámecké zahrady. Jejich studijní obor se kromě běžné zemědělské problematiky zaměřuje na zlepšení životních podmínek na vesnici a také na sociální oblast, která s tím úzce souvisí. Domů si dvě desítky studentů odvezou cenné poznatky a zkušenosti získané na Kroměřížsku i v ostatních koutech Moravy, která v době svého pobytu navštíví. Vše využijí při vytváření individuálních projektů, které připravují k závěrečným zkouškám.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Příběhy našich sousedů ve Vsetíně

16:31 Vsetín: Příběhy našich sousedů ve Vsetíně

Příběhy našich sousedů je vzdělávací projekt neziskové organizace Post Bellum pro žáky osmých a devá…