Frenštát pod Radhoštěm: Od ledna působí ve městě dvě nové sociální služby

09.01.2020 21:49

Jedná se o terénní program Prevence bezdomovectví, kterou zajišťuje Armáda spásy ČR a službu sociální rehabilitace MIKASA pro osoby s porucha autistického spektra - vysokofunkční autismus a Aspergerův syndrom.

Frenštát pod Radhoštěm: Od ledna působí ve městě dvě nové sociální služby
Foto: mufrenstat.cz
Popisek: Frenštát pod Radhoštěm

"Posláním sociální služby Prevence bezdomovectví ve Frenštátě pod Radhoštěm je nabídnout individuální podporu a pomoc v nepříznivé sociální situaci jednotlivcům a rodinám ohroženým ztrátou bydlení nebo u nichž ke ztrátě bydlení již došlo," uvedla Bronislava Papáková, koordinátorka komunitního plánování, odbor sociálních MěÚ Frenštát pod Radhoštěm. Cílovou skupinu jsou muži a ženy starší 18 let. Služba, kterou poskytuje Armáda spásy ČR, podporuje uživatele v aktivní účasti při řešení jejich nepříznivých životních situací, rozvíjí jejich schopnosti a dovednosti při uplatňování svých práv, oprávněných zájmů a při vyřizování osobních záležitostí s cílem opětovného začlenění do společnosti a snížení rizika spojeného s dosavadním způsobem života. Město poskytováním této služby naplňuje Koncepci sociálního bydlení a přispívá na ni částkou 550 tisíc korun ročně.

Pro osoby s poruchami autistického spektra (vysokofunkční autismus a Aspergerův syndrom) je od ledna 2020 připravena sociální rehabilitace MIKASA. Cílem této sociální služby je poskytnout individuální podporu klientům starším 7 let v rozvoji jejich specifických schopností a dovedností, posilování a nacvičování vhodných návyků potřebných pro běžný samostatný život. "Jedná se například o nácvik nakupování, cestování, pracovních návyků, administrativních činností, které jsou prováděny nejprve v bezpečném prostředí tréninkových místností a později v přirozeném prostředí. Nabízí také podporu klientům při pohovorech, jednáních na úřadech apod.," upřesnila koordinátorka. Poradna je umístěna v prostorách budovy Klubu důchodců na Kalusově ulici. "Velký přínos vidíme také v tom, že frenštátští klienti nebudou muset dojíždět za službou až do Ostravy, jak tomu bylo doposud," uzavřela Bronislava Papáková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…