Frenštát pod Radhoštěm získal 120 tisíc od Nadace ČEZ na veřejné osvětlení dvou přechodů

30.09.2021 10:06 | Tisková zpráva

Město Frenštát pod Radhoštěm získalo nadační příspěvek ve výši 120 tisíc korun na osvětlení dvou přechodů pro chodce. Jedná se o nadační příspěvek získaný v rámci grantového řízení Oranžový přechod 2021 od Nadace ČEZ. Konkrétně nové nasvětlení získají dva přechody pro chodce na ulici Františka Palackého.

Frenštát pod Radhoštěm získal 120 tisíc od Nadace ČEZ na veřejné osvětlení dvou přechodů
Foto: mufrenstat.cz
Popisek: Frenštát pod Radhoštěm

„Nové osvětlení se napojí na stávající rozvody veřejného osvětlení. U jednoho přechodu budeme muset navíc pravděpodobně kabel ke druhému svítidlu řešit protlakem pod komunikací,“ uvedla Vladimíra Martiníková z odboru investic a rozvoje MěÚ Frenštát pod Radhoštěm. Součástí nasvětlení přechodů budou i stavební úpravy stávajících přechodů v souladu s platnými předpisy a ČSN. V současné době se připravuje veřejná zakázka na projektovou dokumentaci, poté proběhne výběr zhotovitele. Celkové náklady projektu jsou odhadovány ve výši 360 tisíc korun. Samotná instalace osvětlení se předpokládá v první polovině příštího roku.

Nadace ČEZ vznikla v roce 2002. Mezi její grantové programy patří od roku 2013 i program Oranžové přechody, který je zaměřen na zvýšení bezpečnosti chodců na osvětlených přechodech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Karlovarská deklarace požaduje urychlenou elektrifikaci trati na Norimberk

19:06 Cheb: Karlovarská deklarace požaduje urychlenou elektrifikaci trati na Norimberk

Výsledkem česko-bavorsko-saského summitu o přeshraniční dopravě, který se za účasti českého ministra…