Frýdek-Místek: Den zdraví a sociálních služeb

22.09.2014 21:33

Statutární město Frýdek-Místek hostí ve čtvrtek 25. září - Den zdraví a sociálních služeb. Konat se bude od 9 do 16:30 hodin v Národním domě v Místku.

Frýdek-Místek: Den zdraví a sociálních služeb
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Návštěvníci budou mít možnost seznámit se s činností poskytovatelů sociálních služeb na území města, vyslechnout si zajímavé přednášky, například o návykových látkách, formách domácího násilí nebo o tom, jak se žije lidem s mentálním postižením. Připraveny budou i praktické ukázky 1. pomoci nebo péče o osobu blízkou v domácím prostředí. Chybět nebudou ani ochutnávky a prodej výrobků zdravé výživy, nabídka rehabilitačních pomůcek, nutriční poradenství, oční vyšetření nebo denzitometrie kostí.  

Krátce po zahájení budou slavnostně předány  Ceny sympatie a Osobnosti roku v sociálních službách, které nominovali občané města. Poté budou moci zájemci využít služeb odborníků, kteří na místě provedou měření očního tlaku a dioptrií, stanoví krevní skupinu nebo vyšetří hustotu kostí, která má klíčový význam pro diagnostiku osteoporózy. Připraveni odpovídat na dotazy budou odborníci na zdravou výživu, nutriční poradci i obezitolog. Chybět nebude nabídka rehabilitačních a zdravotnických pomůcek a obuvi ani ochutnávka a prodej výrobků zdravé výživy.  

Připraveny budou také zajímavé přednášky. Odborníci z Centra primární prevence Renarkon seznámí přítomné s problematikou legálních a nelegálních drog. Oblastní spolek Českého červeného kříže má připravenu přednášku s praktickými ukázkami poskytování 1. pomoci. Pracovníci Intervenčního centra Havířov Slezské diakonie přiblíží formy Domácího násilí mezi námi a zástupci příspěvkové organizace Náš Svět Pržno si pro návštěvníky připravili Příběh (ne)obyčejného života, aneb jak se žije lidem s mentálním postižením.

Akci pořádá pod záštitou primátora Michala Pobuckého odbor sociálních služeb ve spolupráci s pracovními skupinami komunitního plánování a dalšími organizacemi.

Jste zváni.

Přednáškové bloky:
10:00 - „Legální a nelegální návykové látky“
12:00 - „Poskytování 1. pomoci“
13:00 - „Domácí násilí mezi námi“
14:00 - „Příběh (ne)obyčejného života – aneb jak se žije lidem s mentálním postižením“
15:00 - „Poskytování 1. pomoci“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: frydekmistek.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

16:31 Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

S nervozitou a obavami vyhlíží pracovníci stavebních úřadů letošní 1. červenec. Právě tento den vsto…