Frýdek-Místek: Jak funguje ekologická domácnost? Odpoví Den Země

18.04.2023 19:26 | Tisková zpráva

Šetrný přístup k životnímu prostředí skrze ekologickou domácnost. To je hlavní téma letošního ročníku tradiční výchovně vzdělávací a osvětové akce Den Země 2023. Městská událost v Sadech Bedřicha Smetany v Místku v pátek 21. dubna zpestří vyučování školákům nebo den dětem z mateřinek, a vydat se na ni mohou také návštěvníci z řad široké veřejnosti.

Frýdek-Místek: Jak funguje ekologická domácnost? Odpoví Den Země
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Největší frýdecko-místecký park v pátek 21. dubna zaplní stánky a stanoviště. V čase mezi 8.30 a 17.30 se tam uskuteční městská akce plná her a soutěží Den Země 2023, tentokrát s hlavním tématem „ekologická domácnost“.

Návštěvníci budou opět u jednotlivých stanovišť plnit úkoly a získávat razítka do hracích karet, které obdrží na místě u pořadatele. Výměnou za kartu s plným počtem razítek dostanou drobnou odměnu.

Nebudou chybět již tradiční účastníci: ADRA, Frýdecká skládka, Spolek pro Faunapark Frýdek-Místek, Muzeum Beskyd, Asociace malých debrujárů, Český rybářský svaz, Lesy ČR a sokolník, který se svou show vystoupí v časech 9, 11 a 13.30 hodin. Stejně jako loni bude otevřena výtvarná dílna. Po několikaleté odmlce se akce zúčastní také Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje (Územní odbor Frýdek-Místek).

Nováčky budou společnost TRAFIN OIL, která předvede recyklaci použitého oleje po smažení hranolek, a spolek EKODOMOV, který poblíž altánu mezi 15.30 a 16.30 předvede divadelní představení o kompostování „Vivat Kompostela“.

Akci pořádá statutární město Frýdek-Místek ve spolupráci s místním Střediskem volného času Klíč. Město zde zájemcům představí své projekty na ochranu životního prostředí, např. Program zlepšování kvality ovzduší, Revitalizaci tůní ve Frýdeckém lese nebo městský holubník.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

11:17 Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

V rámci příprav oslav 90. výročí založení Botanické zahrady Petra Albrechta v Prostějově, které se u…