Havířov hostil studenty ze zahraničí

23.04.2018 18:18

Studenty z Velké Británie, Rumunska, Slovenska i Polska přijala v pátek dopoledne v Kulturním domě Radost havířovská primátorka Jana Feberová. Zahraniční studenty v rámci evropského projektu Erasmus+ hostilo v Havířově Gymnázium Komenského (GKH).

Havířov hostil studenty ze zahraničí
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

V rámci týdenního programu navštívili studenti různá zajímavá místa Moravskoslezského kraje. "Od září 2016 studenti a učitelé z celkem pěti škol z Velké Británie, Slovenska, Polska, Rumunska a České republiky pracují na společném tématu, což jsou mýty a legendy v jednotlivých partnerských zemích," vysvětluje Dalimil Šebesta z GKH.

Havířovská primátorka studentům přiblížila havířovskou historii, představila jim místní architekturu, kterou prezentuje právě KD Radost a na závěr studentům pustila prezentační film o městě. "Jsem ráda, že naše město navštívili studenti ze zahraničí a že se havířovské střední školy do podobných projektů zapojují. V době, kdy jsem studovala, nebylo snadné navštívit cizí země a je dobré dnešních možností svobody využívat, co to jen jde. Ne ovšem zneužívat, ale to už je jiné téma," podotýká s úsměvem havířovská primátorka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

nezávislost

Dobrý den, podle vás jsme nejsme politicky nezávislí, znamená to, že volby jsou u nás zbytečné? Taky tvrdíte, že je třeba, abysme byli nezávislí i ekonomicky a v zemědělství. Je to ale vůbec možné, když je naše ekonomika závislá na exportu a na německé ekonomice? A co se týče zemědělství, jak chcete...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: V lázeňských lesích se otevřou trasy pro sjezd na horských kolech

19:27 Karlovy Vary: V lázeňských lesích se otevřou trasy pro sjezd na horských kolech

V sobotu 8. června bude zahájen provoz sjezdové trasy pro horská kola u Goethovy vyhlídky v Karlovýc…