Havířov slavnostně otevřel nové sportoviště

27.09.2017 18:00

Na prostranství za hasičskou zbrojnicí v Havířově-Životicích vzniklo zcela nové multifunkční hřiště. Vedení města Havířova jej společně se zhotovitelem, společností EUROVIA CS, dnes slavnostně otevřelo.

Havířov slavnostně otevřel nové sportoviště
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Hřiště bude sloužit k výuce tělesné výchovy žáků nedaleké ZŠ Zelená, pro venkovní pobyt a hry dětí z MŠ U Křížů, k naplnění volnočasových aktivit občanů v městské části Životice a poslouží také sboru dobrovolných hasičů, jejichž budova se nachází v těsné blízkosti.

Město vyhovělo místní občanské komisi, která o stavbu hřiště zažádala. "Je to krok k dalšímu zkvalitňování života v této části města. Hřiště je určeno pro veřejnost různých věkových kategorií. Snažíme se investice rozprostřít do všech městských částí, aby lidé ve všech částech města byli spokojení a mohli aktivně trávit svůj volný čas. S ohledem na finanční možnosti města se snažíme tyto investiční akce realizovat postupně," uvedl náměstek primátorky pro hospodářský rozvoj Karel Šlachta.

Hřiště z umělého trávníku o rozměru 18 x 42,5 metru je navrženo jako víceúčelové. Je možné na něm provozovat míčové sporty, vyhrají si ale i malé děti. Vedle hřiště je rozběhová dráha s doskočištěm, terasa se zahradním altánem a workoutové hřiště. Pro malé děti pak pružinová lavice, hrazda, lanová prolézačka, dvě pružinová houpadla a šplhací tyč.  Kolem celého hřiště je oplocení do výšky pěti metrů opatřené sítí.

Vybudování nového hřiště stálo město více než 6,5 milionu korun. Hřiště bude po kolaudaci předáno do správy SSRZ Havířov.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…