Hodonín bude mít městského architekta

04.10.2019 10:13

Radní města schválili výzvu a zadávací podmínky veřejné zakázky na pozici architekta města. Spolupráce s ním by mohla začít už koncem roku. Hodonín se tak přidá k přibližně 80 městům a obcím ČR, které budou mít svého městského architekta.

Hodonín bude mít městského architekta
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

„Každé strategické rozhodnutí utváří podobu města pro další generace a zůstane otiskem pro další desetiletí až staletí…,“ uvádí se v úvodu výzvy. S tím souvisí i potřeba mít pro oblast urbanismu, architektury a městského inženýrství specializovaného poradce, který průběžně sleduje odborná hlediska naplňování vizí či strategií města.

„Jedná se o pozici, která bude vykonávána externě, architekt bude pracovat na základě smlouvy s výpovědní dobou," přiblížil pracovní vztah architekta k městu Petr Spazier, vedoucí právního odboru městského úřadu. Městský architekt bude například spolupracovat při přípravě a realizaci investičních akcích města, projektových dokumentací, bude poskytovat poradenskou a konzultační činnost vedení města a odborům úřadu v oblastech územního plánování, architektury, urbanismu, životního prostředí a památkové péče a další služby. Architekt bude poskytovat také konzultace pro občany, investory a developery. Předpokládá se, že každý rok odpracuje přibližně 600 hodin.

Při zadávání podmínek město spolupracovalo s Českou komorou architektů a jeden z jejích členů bude i ve výběrové komisi. Výběrové řízení bude dvoukolové. Zájemci o spolupráci, kteří splňují podmínky k účasti k výběrovému řízení, mohou podávat nabídky v elektronické nebo listinné podobě do konce října.

Více informací k veřejné zakázce ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…