Hradec Králové: Na Den lesní techniky budou posíleny spoje MHD

03.10.2019 18:18

Společnost Městské lesy Hradec Králové pořádá i letos tradiční Den lesní techniky, který se uskuteční 12. října od 10 do 16 hodin na trase od skladu palivového dřeva za útulkem pro opuštěná zvířata k bufetu U Vlka ve Vlčích jámách. Akce je navíc spojena s Festivalem dřeva. Návštěvníci budou moci k cestě do lesa využívat městskou hromadnou dopravu.

Hradec Králové: Na Den lesní techniky budou posíleny spoje MHD
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Dopravní podnik posílí kvůli akci dopravu k lesnímu hřbitovu. „Během Dne lesní techniky bude linka MHD číslo 9 zajištěna velkokapacitními kloubovými autobusy a v čase od 9 do 17 hodin budou všechny spoje zajíždět až na zastávku Lesní hřbitov. Nebudou tedy končit na zastávce Malšovice – U Střelnice,“ informuje o opatřeních Aneta Bůžková z Městských lesů Hradec Králové. K cestě na místo je vhodnější použít místo aut městskou hromadnou dopravu. U Zděné boudy budou organizátoři akce vybírat padesátikorunový parkovací poplatek, přičemž parkování bude možné na příjezdové cestě k lesnímu hřbitovu, na parkovišti u něj a na komunikaci vedoucí lesem od Zděné boudy k ulici Na Hrázce.

Pro návštěvníky jsou připravené nejen ukázky lesní techniky, ale také ukázky myslivecké kynologie a pedagogiky, sokolnictví, řezbářské a kovářské dovednosti, včelařství a arboristiky, tedy péči o vzrostlé dřeviny. Festival dřeva k programu přidá o půl dvanácté soutěž dřevorubců, ukázky řemeslných dovedností a lesní pedagogiku. Praktické ukázky činností budou probíhat v 11, 13 a 15 hodin. Lesníci pro veřejnost zajistí také občerstvení jako zvěřinový guláš, divočáka na rožni nebo rybí speciality.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

16:31 Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

Edukační workshop pro MŠ a ZŠ o památce světového dědictví zapsané pod názvem Žatec a krajina žateck…