Hranice: Hřbitovní ulice je otevřena, přibudou parkovací místa

04.10.2019 17:57

Na Hřbitovní ulici v horní části přibude 9 nových parkovacích míst. Jde o další krok v postupné revitalizaci hranického hřbitova. Od 7. října do konce listopadu zde proto bude provoz částečně omezen, ale ulice bude průjezdná.

Hranice: Hřbitovní ulice je otevřena, přibudou parkovací místa
Foto: mesto-hranice.cz
Popisek: Hranice

Ulice byla  přes léto uzavřena kvůli vybudování dešťové kanalizace. Na hřbitově totiž dosud dešťová kanalizace nebyla a proto zde máme problémy se spodní vodou. Před samotnou rekonstrukcí hřbitova je nutné vyřešit odvod dešťových vod a nová kanalizace v ulici Hřbitovní je tak nezbytnou podmínkou. Kanalizace vede od vstupu na hřbitov až k Ludině. Na tuto část je v rozpočtu vyčleněno 12 milionů korun.

Druhou částí letošních prací na hřbitově bude vybudování tzv. epitafních desek a posypové loučky v horní části starého hřbitova po levé straně (z pohledu od hlavního vstupu).  Tato menší urnová místa mají v zemi šachtici pro ukládání uren. Na šachtici je položena jen nápisová pamětní deska, případně lampička a váza. Mezi epitafními místy budou upraveny mlatové chodníčky. V rámci vybudování tohoto prostoru zde budou instalovány i betonové prvky, stůl a budou nataženy kabely pro veřejné osvětlení, jehož rekonstrukce bude následovat v dalších etapách. V rozpočtu je na epitafní místa vyčleněno 2,7 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…