Jablonec nad Nisou: Ještě je možné žádat o příspěvek na opravy domů v památkové zóně

01.10.2021 18:35 | Tisková zpráva

V letošním rozpočtu statutárního města Jablonec nad Nisou je pro Program obnovy městské památkové zóny alokována částka 1,5 mil. korun. Zájemci mohou podávat žádosti o dotaci do 29. října. Na posledním zářijovém jednání zastupitelé schválili dotaci ve výši necelých 150 tis. korun na výměnu tří novodobých dveří za vhodnější.

Jablonec nad Nisou: Ještě je možné žádat o příspěvek na opravy domů v památkové zóně
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

Projekt žadatele o dotaci z Programu obnovy městského památkové zóny zpracovává výměnu trojice novodobých hliníkových dveří domu v Komenského ulici za nové dřevěné, tmavě hnědé se sklem. Celkové náklady jsou vyčísleny na 299 tisíc korun, dotace činí 149 500 korun.

Program obnovy městské památkové zóny Jablonec nad Nisou je určený pouze majitelům domů, nacházejících se v městské památkové zóně, které nejsou kulturní památkou, tedy nemohou žádat o dotace z Ministerstva kultury v rámci Programu regenerace MPR a MPZ, přičemž oprávněný žadatel může opět žádat o 50% neinvestiční dotaci, maximálně však 150 tisíc korun na jeden dům. Dotace je určena na úhradu nákladů, spojených se zachováním a obnovou autentických prvků a konstrukcí - na opravu střechy, výměnu oken, vstupních dveří, obnovu fasády.

Veškeré podklady pro žadatele jsou k dispozici ZDE, v části Magistrát, sekce Životní situace, Památková péče.

„Nejzazší termín pro podávání žádostí je 29. říjen 2021. Fyzická realizace projektu musí být ukončena nejpozději do konce října příštího roku 2022. Příjemce dotace předkládá na oddělení dotací závěrečné vyúčtování až po schválení rozpočtu města pro rok 2022, nejdříve však 1. března 2022,“ připomíná Iveta Habadová, vedoucí oddělení dotací jabloneckého magistrátu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.