Jablonec nad Nisou: Na žádost obyvatel město postaví nový chodník

14.07.2021 17:28

Jablonec nad Nisou zahájil úpravu komunikace pro pěší spojující ulice Na Ostrohu a Liberecká. Nový chodník a schodiště včetně veřejného osvětlení bude hotový nejpozději do října a město za práce zaplatí necelých 1,6 mil. korun bez DPH.

Jablonec nad Nisou: Na žádost obyvatel město postaví nový chodník
Foto: Stavbarokulibereckehokraje.cz
Popisek: Rekonstrukce budovy Muzea skla a bižuterie, Jablonec nad Nisou

„Na místě vyšlapané pěšiny tak bude nový chodník z betonové dlažby v celkové délce 151 metrů se schody a ocelovým zábradlím. Součástí stavby je i veřejné osvětlení – instalovat zde budeme sedm nových stožárů, a výsadba veřejné zeleně. Projekt jsme připravili na základě četných žádosti veřejnosti,“ konstatuje náměstek primátora pro rozvoj města Petr Roubíček.

Celý projekt pěší komunikace Na Ostrohu x Liberecká musí být dle smlouvy hotový nejpozději do 30. září, náklady jsou vyčíslené na částku 1 550 tis. korun bez DPH. 

Stavbou vznikne v místě vyšlapané pěšiny více jak stopadesátimetrový chodník z betonové dlažby předělený vždy několika schody, který bude osvětlený sedmi novými stožáry veřejného osvětlení.

„Zásadní úpravou projde i okolní zeleň. Křoví a náletové dřeviny budou vymýcené, pět vzrostlých stromů ochrání dřevěné bednění,“ připomíná Petr Mikulášek z oddělení investiční výstavby s tím, že v souvislosti se stavebními pracemi město odstraní také černou skládku, která vznikla pod zdejšími garážemi. „Projektant myslel také na maminky s kočárky, pro které vytvořil objízdnou trasu ze žulového písku,“ říká Mikulášek a dodává: „Žádáme občany, aby na stavbu nevstupovali a předešli tak případnému zranění. Zvolte raději včas náhradní bezpečnou trasu.“ 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

Euro je cestou k vyšší prosperitě a stabilitě naší ekonomiky

To tvrdíte vy. Pokud ale vím, třeba v Řecku měli Euro a dostali se do velkých finančních problémů, které pak řešili ostatní státy, takže kdyby byla vaše teze správná, jak to že se Řecko dostalo do takových dluhů a hrozil krach jejich ekonomiky?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín: Vrbické jezero je v pohybu, dračí lodě vystřídá triatlonová výzva

22:09 Bohumín: Vrbické jezero je v pohybu, dračí lodě vystřídá triatlonová výzva

Vrbické jezero se opět po roce promění v centrum dragonboatingu, týmové vodní disciplíny, v níž měří…