Jablonec nad Nisou: O dotace na historické domy žádejte od dubna

20.03.2023 9:13 | Tisková zpráva

Program obnovy městské památkové zóny pro rok 2023 má v rozpočtu města rezervované dva miliony korun. Žádosti oddělení dotací přijímá od 3. dubna do 31. října. Projekt, na nějž bude dotace poskytnutá, musí být ukončený nejpozději do konce října příštího roku.

Jablonec nad Nisou: O dotace na historické domy žádejte od dubna
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

Program mohou využít majitelé domů v městské památkové zóně, které nejsou kulturní památkou, a proto nemohou žádat o dotace z Ministerstva kultury v rámci Programu regenerace MPR a MPZ. 

„Z dvoumilionové alokace může oprávněný žadatel žádat o 50% neinvestiční dotaci, maximálně však 200 tis. Kč na jeden dům,“ vysvětluje Iveta Habadová, vedoucí oddělení dotací Magistrátu města Jablonec nad Nisou, a dodává, že dotace se poskytují na úhradu nákladů spojených se zachováním a obnovou autentických prvků a konstrukcí - na opravu střechy, výměnu oken, vstupních dveří, obnovu fasády. 

Příjem žádostí na oddělení dotací začíná 3. dubna 2023. Žádosti je možné odevzdat nejpozději do 31. října a realizace projektu musí skončit nejpozději do konce října příštího roku. 

Program obnovy městské památkové zóny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…