Jablonec rekordní sbírkou podpořil obnovu ZŠ v Moravské Nové Vsi

05.10.2021 11:40 | Tisková zpráva

Po červnové katastrofě, kterou způsobilo ničivé tornádo, se město Jablonec nad Nisou rozhodlo zmobilizovat své občany a místní firmy ke společné sbírce na pomoc obnově Základní školy v Moravské Nové Vsi. Na zřízeném transparentním účtu se v den ukončení sbírky 30. září shromáždilo rekordních 327 427 korun.

Jablonec rekordní sbírkou podpořil obnovu ZŠ v Moravské Nové Vsi
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

Jde o historicky nejvyšší vybranou částku v rámci benefiční sbírkové činnosti organizované městem Jablonec nad Nisou. Díky občanům města i místním firmám může Základní škola v Moravské Nové Vsi nakoupit poničené technické vybavení školy a školní nábytek.

Vzhledem k transparentnosti účtu je možné zmínit i nejštědřejší dárce, mezi které patří Milan Kroupa, Jarmila Valešová, Fotbalový Klub Jablonec, společnosti Atrea, Lif, tradičně přispívala Nadace Jablotron a mnoho jabloneckých občanů. Dík patří i návštěvníkům benefičního koncertu IUVENTUS, GAUDE! a Ondřeje Rumla konaného 10. září na Letní scéně Eurocentra.

Iniciátor a organizátor benefičního koncertu i celé sbírky David Mánek, náměstek primátora pro oblast humanitní řekl: „Chtěl bych poděkovat především skvělému Ondrovi Rumlovi a dětskému pěveckému sboru IUVENTUS, GAUDE! pod vedením Tomáše Pospíšila. Tihle všichni, bez nároku na honorář, připravili návštěvníkům skvělý kulturní zážitek, a především díky jim přibylo na sbírkový účet téměř 40 tisíc korun z vybraného vstupného. Stejně tak chci poděkovat i všem dalším, kteří přispěli jakoukoli částkou. Vážím si jejich empatie a uvědomění si, že tornádo bylo natolik zničující, že prostředky na opravy a na úplnou obnovu ZŠ v Moravské Nové Vsi jsou potřeba stále. Velmi si cením i toho, že svou společenskou odpovědnost projevilo mnoho zástupců jabloneckých firem, které se na výtěžku sbírky významně podílely, přestože nemálo přispěly hned po v prvních dnech po úderu tornáda. Je třeba si vážit pomoci každého a v každém okamžiku.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

7:17 Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

V uplynulých měsících prošlo kino čas zevrubnou obnovou, největší za posledních 20 let. Kinosál s no…