Jičín: Město se bude zabývat svým webem

30.09.2019 16:59

Rada města schválila záměr sestavení analýzy webových stránek www.mujicin.cz a také záměr aktualizovat tzv. Grafický manuál jednotného vizuálního stylu. Obě záležitosti spolu souvisí.

Jičín: Město se bude zabývat svým webem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Zatímco web města je výkladní skříní města a důležitým styčným místem občanů s veřejnou správou, grafický manuál definuje základní vizuální styl města – například barevnou paletu, logo nebo třeba dopisovou šablonu.

 Analýza webových stránek je prvním krokem pro jejich aktualizaci či obnovu. Zhodnotí přehlednost a uživatelskou přívětivost webu, jeho kořenovou strukturu, návštěvnost jednotlivých částí, využití na mobilních telefonech a dalších zařízeních a míru aplikování nových technologií, například v rámci principu Smart City. Navrhne opatření, jak ho ve vyjmenovaných oblastech vylepšit. V tuto chvíli tedy není zadána samotná obnova webu – zatím jde o zjištění současného stavu. Analýza by mohla vzniknout v průběhu příštího roku.

Webové stránky města jsou stále úspěšné v každoroční soutěži Zlatý erb. Letos se mezi městy Královéhradeckého kraje umístily na třetí příčce, loni dokonce na první. Porota ocenila, že je velmi informativní, široce se zaobírá životem ve městě, neboť přesahuje běžnou agendu městského úřadu, a že obsahuje dokumenty nad rámec zákonných povinností. Proti těmto kladům však stojí snižující se přehlednost webu a narůstající struktura.

V příštím roce bude rovněž zpracována analýza pro turistický portál www.jicin.org. Zde již proběhly konzultace. Po analýze bude také sestavena zadávací dokumentace pro obnovu tohoto webu. Oboje zpracuje firma Koncepto, reklamní agentura s.r.o. z Brna.

Co se týká grafického manuálu, také ten zastarává. Současný má přibližně 15 let a neobsahuje důležité prvky. Chybí například jednotný podpis e-mailové korespondence. Protože grafický manuál je i s přihlédnutím k odborné stránce subjektivní záležitostí, dojde k vytvoření zvláštní pracovní skupiny, která se bude zabývat touto otázkou, například zda manuál pouze rozšířit, nebo nechat vypracovat zcela nový.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…