Jičín: Psy z chovu v Chyjicích převzala Unie práv zvířat

15.10.2022 13:53 | Tisková zpráva

Odboru životního prostředí MěÚ Jičín se podařilo vyřešit problematický chov psů v Chyjicích. Psy převzala Unie práv zvířat. Budou mít útočiště v psím azylu na Chrudimsku.

Jičín: Psy z chovu v Chyjicích převzala Unie práv zvířat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Darování psů vyjednaly zaměstnankyně z odboru životního prostředí. Dokázaly nastalou situaci vyřešit rozumně a lidsky. Děkujeme pracovníkům odboru životního prostředí, kteří se na řešení podíleli.

Soukromý chovatel se dlouhodobě snažil vylepšit podmínky chovu včetně zajištění očkování, očipování a odčervení psů. V současné době se však chovatel dostal do tíživé životní situace, kdy bylo zahájeno odstranění stavby, kterou i s šesti psy obýval.

Z důvodu promáčení zbytků stavby, v které byli ještě stále psi umístěni, a nadcházejícího chladného období dospěl odbor životního prostředí k závěru, že je třeba věc neprodleně řešit, a požádal o pomoc Unii práv zvířat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…