Jihlava: Chystá se další Sbírka potravin

20.04.2023 19:26 | Tisková zpráva

Jarní kolo Sbírky potravin se uskuteční v sobotu 22. dubna. Oblastní charita Jihlava akci pořádá v supermarketu Lidl v ulici Okružní od 8 do 18 hodin.

Jihlava: Chystá se další Sbírka potravin
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Jihlava se opět zapojí do jedné z největších celorepublikových dobročinných akcí. V sobotu 22. dubna se uskuteční jarní kolo Sbírky potravin. Dárci mohou věnovat lidem v nouzi základní trvanlivé potraviny, drogistické zboží, hygienické potřeby a dětskou výživu. Oblastí charita Jihlava pořádá tuto sbírku v supermarketu Lidl v ulici Okružní od 8 do 18 hodin.

Darované potraviny následně předají pracovníci jihlavské charity svým klientům nebo osobám v nouzi, které k nim pošle příslušný úřad. „Nejčastěji pomoc poskytujeme matkám samoživitelkám a seniorům. Právě důchodci se na nás v poslední době obracejí čím dál častěji,“ uvedla Ida Kopalová Mitisková, koordinátorka Sbírky potravin z jihlavské charity. „Potravinovou pomoc poskytujeme i lidem bez domova nebo rodinám, které se ocitly v momentální nouzi vlivem různých okolností. Například když živitel rodiny přijde nečekaně o práci a podobně,“ doplnila Ida Kopalová Mitisková

V roce 2022 využilo v Jihlavě potravinovou a materiální pomoc cca 250 lidí. Během ledna až března letošního roku vydali pracovníci jihlavské charity celkem 94 balíčků potravin a 81 balíčků hygieny.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou hledá ředitele divadla

7:04 Jablonec nad Nisou hledá ředitele divadla

Městské divadlo v Jablonci nad Nisou hledá nového ředitele. Správní rada divadla vyhlásila výběrové …