Jihlava: Koupí rohlíčku pomůžete lidem s mentálním postižením

09.11.2022 13:44 | Tisková zpráva

Součástí oslav svatého Martina bude dobročinná sbírka. Za vybrané peníze pořídí pracovníci Charity dotykový tablet, který podpoří uživatele s mentálním postižením v aktivní komunikaci s okolím.

Jihlava: Koupí rohlíčku pomůžete lidem s mentálním postižením
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Do Jihlavy přijede svatý Martin. Letošní program je plný novinek. Jednou z nich je i to, že součástí oslav bude dobročinná sbírka pro odlehčovací službu Adapta při Oblastní charitě Jihlava. Výtěžek ze sbírky poputuje na pořízení dotykového tabletu se speciálním programem, který podpoří uživatele s poruchou autistického spektra a uživatele s mentálním postižením v aktivní komunikaci s okolím.

V rámci svatomartinského jarmarku bude na Masarykově náměstí bílý stan s označením Svatomartinské rohlíčky, kde budou moci lidé na sbírku přispět a odnést si za to právě onu sladkost. „Zároveň budou centrem města chodit pracovníci Adapty se závěsnými koši s rohlíčky a pokladničkami. Pohybovat se budou i za kinem Dukla, odkud svatomartinský průvod bude letos vycházet,“ uvedl Marek Mašát z jihlavské charity s tím, že by ze sbírky rádi udělali tradici, stejně jako je tomu u akce Koláč pro Bárku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…