Jihlava: Magistrát bude až měsíc bez výtahu

23.03.2023 19:31 | Tisková zpráva

Kvůli nutné rekonstrukci šachty a výměně technologií bude v hlavní administrativní budově magistrátu na Hluboké ulici od 29. března po dobu až jednoho měsíce mimo provoz dosluhující a už nepříliš spolehlivý výtah.

Jihlava: Magistrát bude až měsíc bez výtahu
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Lidé, kteří přijdou v období po 29. březnu do hlavní úřední budovy magistrátu v Hluboké ulici č. 8, musejí počítat s omezením provozu v podobě nefunkčního výtahu. Všechna pracoviště úřadu budou v plném provozu, ale bude možné se k nim dostat pouze pěšky po schodech. Bezmála třicet let starý výtah bude kvůli nutné výměně zcela mimo provoz.

Všichni, kteří si na úřad přijdou vyřizovat v období od 29. března nejdéle do 24. dubna například nový občanský průkaz, cestovní doklady nebo řešit poplatky či závazky na ekonomický odbor, musejí počítat s tím, že bude v provozu pouze schodiště. Nefunkční výtah se dotkne také klientů majetkového odboru a stavebního úřadu.

Anketa

Měla by být Markéta Pekarová Adamová odvolána z funkce předsedkyně Sněmovny?

98%
2%
hlasovalo: 38686 lidí

K pohybově hendikepovaným klientům jsou schopni dojít nebo dojet pracovníci magistrátu s přenosným počítačem nebo tabletem. Nejde to však zcela u všech úředních úkonů. Například cestovní doklady nelze vyřizovat mimo kanceláře. Občané se zdravotním omezením, kteří ani s pomocí nezvládnou překonat schodiště a budou potřebovat rychle vyřídit pas, tak budou muset na jiný úřad obce s rozšířenou působností. V okrese Jihlava je to ještě Telč a v nejbližším okolí okresu pak Havlíčkův Brod, Pelhřimov, Humpolec, Velké Meziříčí, Třebíč a Žďár nad Sázavou.

Zahájení stavebních prací spojených s demontáží starého výtahu je v plánu ve středu 29. března. Podle harmonogramu stavby by se měl nový výtah a související technologie instalovat do opravené šachty 11. dubna. Funkční zkoušky nového výtahu, revize a předání dokončeného díla k užívání je naplánováno nejpozději na 24. dubna.

V následujícím měsíci proto magistrát doporučuje všem, kteří mají zdravotní omezení a bez výtahu se neobejdou, cestu na úřad odložit. Je možné využít možnosti online komunikace s úřadem a pokusit se většinu záležitostí vyřešit například prostřednictvím Portálu občana.

Výtah v této části administrativní budovy byl instalován v červnu 1994. Tehdy byl poháněn pomalým hydraulickým pístem s poruchovou elektronikou. Proto musel být v roce 2003 pohon nahrazen elektromotorem s lany a kladkami. Při nadcházející rekonstrukci budou všechny původní technologie nahrazeny a nově instalovaný výtah bude patřit k nejmodernějším v Jihlavě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…