Jihlava na Den Země představí město bez odpadu

21.04.2018 18:04

Jihlava v pondělí 23. dubna na Masarykově náměstí oslaví Den Země. Své ekologicky zaměřené projekty představí také jihlavská radnice - odbor životního prostředí, úřad územního plánování nebo Zdravé město. „Ekostánky“ budou v provozu od 9. hodiny, akce bude zakončena tradiční cyklojízdou v 17 hodin, tentokrát ve žlutém oblečení.

Jihlava na Den Země představí město bez odpadu
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

„Veřejnosti například ukážeme, jakým způsobem omezit produkci odpadů a jak lze jednoduše nahradit používání jednorázových obalů a dalších prostředků. Přineseme jim na ukázku znovu použitelné nebo rychle rozložitelné věci denní potřeby, například tampónky na obličej, které se dají vyprat. Nebo houbičku na nádobí z přírodní lufy, která se na rozdíl od běžných houbiček po použití a vyhození rozpadne,“ přiblížila Martina Gregorová z odboru životního prostředí.

Úřad územního plánování si připravil hravou prezentaci k tématu územního plánu. Ač jde o odborné téma, pravidelně se u tohoto stánku zastavují a baví i nejmenší návštěvníci akce.

Zdravé město a místní Agenda 21 opět připravilo sbírku nepoužívaných nebo poškozených bicyklů Kola pro Afriku. Představí také myšlenku spravedlivého obchodu Fair trade a ukáže návštěvníkům trasy naučných stezek a cyklostezek Jihlavy.

Kompletní program Dne Země naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Renáta Zajíčková byl položen dotaz

Ministerstvo pro vědu a výzkum

Můžete mě nějak přesvědčit, že toto ministerstvo není jen politickou trafikou? Protože ho stejně řídí lidi bez kompetence nebo vám snad přišla Langšádlová nebo teď Ženíšek kompetentní? A nezvládlo by agendu ministerstvo školství? Protože dřív to zvládalo. Jak to vysvětlíte?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdlant: Demolice kotelny, komína a dalších objektů v areálu nemocnice začne 20. května

7:10 Frýdlant: Demolice kotelny, komína a dalších objektů v areálu nemocnice začne 20. května

Nevzhledné a zchátralé budovy v čele s bývalou centrální kotelnou začnou koncem května mizet z areál…