Jindřichův Hradec: Město nebude zvyšovat nájem Základní umělecké škole podle inflační doložky

18.03.2023 11:47 | Tisková zpráva

Základní umělecká škola Vítězslava Nováka Jindřichův Hradec požádala o prominutí uplatnění inflační doložky za rok 2022. ZUŠ užívá městský objekt v Janderově ulici na základě nájemní smlouvy.

Jindřichův Hradec:  Město nebude zvyšovat nájem Základní umělecké škole podle inflační doložky
Foto: jh.cz
Popisek: Pohled na Jindřichův Hradec

Nájemné je stanoveno dohodou a je každoročně upravováno o roční míru inflace, stanovenou na základě oficiálních podkladů Českého statistického úřadu. V letošním roce činí nájemné 644 528 korun. Inflace za rok 2022 byla ČSÚ stanovena ve výši 15,1 % (navýšeno o 84 556 korun).

„Rada města souhlasila s neuplatněním inflační doložky v plné výši, aby škola nemusela výrazně zvyšovat školné v příštím školním roce, a schválila uzavření dodatku č. 8 k nájemní smlouvě, kterým bude snížena výše nájemného o 40 000 korun za rok,“ vysvětlil místostarosta Jindřichova Hradce Radim Staněk.

Současně město loni do budovy ZUŠ investovalo celkem 390 910 korun za demolici venkovního podia, nátěry, opravu atria, kotle a další. Opravy jsou naplánované i na tento rok, například rekonstrukce oken nebo instalace stínící techniky do prosklené chodby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…