Jindřichův Hradec: První občánek roku 2023 na sebe nechal čekat dva týdny

21.01.2023 6:32 | Tisková zpráva

Prvním jindřichohradeckým miminkem roku 2023 je Antonín Binder z Buku. Přestože se narodil až 14. ledna v 9:34, je prvním letošním občánkem našeho města.

Jindřichův Hradec: První občánek roku 2023 na sebe nechal čekat dva týdny
Foto: jh.cz
Popisek: Pohled na Jindřichův Hradec

Ve středu 18. ledna ho přivítal starosta Jindřichova Hradce Michal Kozár, vedoucí odboru sociálních věcí Zdeňka Šindelářová a za Nemocnici Jindřichův Hradec členka představenstva Alena Kudrlová a hlavní sestra Dana Velimská.

"Vůbec jsme nečekali, že může být Toník první jindřichohradecké miminko, dozvěděli jsem se to až v porodnici. Porod byl dlouhý, ale nakonec všechno dobře dopadlo a Antonín se narodil v sobotu 14. ledna ráno. Jméno jsme měli vybrané dopředu, stejně se jmenoval dědeček manžela," řekla novopečená maminka Lenka Binderová.

Anketa

Přestřelil Babiš billboard „Nezatáhnu Česko do války“?

hlasovalo: 28743 lidí

Pro ni a jejího muže Romana Bindera je Toník prvním dítětem. Spolu s rodiči bude malý Antonín žít v místní části Jindřichova Hradce v Buku. Starosta Michal Kozár prvnímu občánkovi tradičně předal zlatý řetízek s přívěskem ve znamení kozoroha a plyšového medvěda a mamince květinu.

"Jsem moc rád, že už máme prvního letošního občánka mezi námi, trvalo to sice dlouho, ale přírodě neporučíme. Přeji mu zdravý a spokojený život," řekl starosta Jindřichova Hradce Michal Kozár.

Antonín je nejpozději narozeným prvním jindřichohradeckým miminkem roku minimálně za posledních deset let. První občánci se nejčastěji narodili mezi 1. a 6. lednem. Za rok 2022 se v Jindřichově Hradci narodilo celkem 573 dětí (pro srovnání v roce 2021 bylo 567 dětí).

Jindřichohradecká porodnice má letos jedno další prvenství. Na Nový rok se tady narodilo vůbec první miminko v Jihočeském kraji. Veronika Machová přišla na svět třináct minut po silvestrovské půlnoci (více ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.