Karlovy Vary: Náměstek primátorky zahájil 27. ročník Karlovarského skřivánka

22.03.2023 20:27 | Tisková zpráva

Náměstek primátorky Karlových Varů pro oblast školství Martin Dušek přivítal v Karlových Varech účastníky celostátního finále 27. ročníku soutěže Karlovarský skřivánek.

Karlovy Vary: Náměstek primátorky zahájil 27. ročník Karlovarského skřivánka
Foto: mmkv.cz
Popisek: Karlovy Vary

Vyhlašovateli této dětské soutěže v sólovém zpěvu „Karlovarský skřivánek“ jsou Základní škola a Základní umělecká škola Karlovy Vary, ve které se také soutěž odehrává, Mezinárodní pěvecké centrum Antonína Dvořáka a Obecně prospěšná společnost Forte. Soutěž je určena pro děti a mládež ve věku 6 – 15 let ze základních škol, víceletých gymnázií, základních uměleckých škol apod.

Anketa

Měla by být Markéta Pekarová Adamová odvolána z funkce předsedkyně Sněmovny?

98%
2%
hlasovalo: 38682 lidí

Do letošního finále se probojovalo na dvě stě účastníků. Dnes bude soutěžit 78 nejmenších, žáků prvních stupňů základních škol. Zítra, v úterý, se utká 76 žáků druhých stupňů, kteří mohou jednu ze dvou písní zpívat s mikrofonem. Ve středu soutěž uzavře 37 žáků druhého stupně v klasickém zpěvu a 15 duet. Dua jsou v letošním ročníku novinkou.

Soutěž má tři kola, ze školních kol postupují ti nejlepší do krajských kol (karlovarské se konalo 20. února), a jejich vítězové pak do celostátního finále. Za dobu trvání soutěže se jí zúčastnilo přes 16 tisíc mladých zpěváků a zpěvaček, na tři tisíce z nich postoupily do finále a předvedly své umění v Karlových Varech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…