Kopřivnice: Město podpořilo stavebníky už více než čtyřmi miliony

19.03.2023 12:50 | Tisková zpráva

Od roku 2021 mohou stavebníci v Kopřivnici žádat o dotace na budování svých rodinných domů. Podporu již získalo jednadvacet projektů - každý z nich byl podpořen částkou 200 tisíc, takže souhrnná výše dotací činí 4,2 milionu. Letos jsou k dispozici další 2 miliony!

Kopřivnice: Město podpořilo stavebníky už více než čtyřmi miliony
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Cílem dotačního programu je oživit individuální bytovou výstavbu v Kopřivnici a podpořit občany uvažující o stavbě rodinného domu v tom, aby jej vybudovali právě zde. „Dotační program byl připraven mimo jiné jako částečná kompenzace za skutečnost, že v posledních letech město nepřipravovalo nové plochy pro výstavbu bydlení. To se však nyní mění - připravujeme k prodeji lokalitu Západ, hledáme optimální řešení lokality Dolní Roličky a pustili jsme se do projektování bytů v přístavbě bývalé ZŠ Náměstí,“ uvedl starosta Adam Hanus.

Anketa

Je v pořádku hrozit blokádami vládních budov?

94%
5%
hlasovalo: 49423 lidí

„O dotaci až do výše 200 tisíc korun mohou žádat pouze fyzické osoby, nikoliv developeři, přičemž jeden stavebník může dotaci obdržet pouze jedenkrát. Podporovány jsou novostavby, případně rodinné domy vzniklé přestavbou objektů, které původně nesloužily k bydlení. Dotaci lze využít k pokrytí nákladů na stavební práce, včetně budování inženýrských sítí. Do tří let od přidělení dotace musí podpořený stavebník prokázat, že dům zkolaudoval,“ zopakoval základní podmínky dotačního programu Jiří Štěpán, vedoucí odboru rozvoje města.

V aktuálním kole lze žádosti o dotace podávat od 14. dubna do konce letošního roku. Posuzovány jsou v pořadí, v jakém jsou na úřad doručeny. O přidělení dotací bude zastupitelstvo rozhodovat průběžně, nejdříve v červnu letošního roku.

Bližší informace včetně formuláře žádosti najdete na webu města v sekci Dotace (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…