Kopřivnice: Radnice rozdává přebytečné roušky seniorům

18.04.2020 21:16

Tisícovku textilních roušek distribuovala radnice mezi kopřivnické seniory. Po vybavení zmíněnou ochrannou pomůckou všech zaměstnanců radnice, příspěvkových organizací a sociálních služeb, dobrovolníci vyrazili mezi nejohroženější skupinu - důchodce.

Kopřivnice: Radnice rozdává přebytečné roušky seniorům
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Kopřivnická radnice od vyhlášení nouzového stavu shromažďuje od dobrovolníků z řad zaměstnanců úřadu a široké veřejnosti materiál potřebný na šití roušek i roušky hotové. V průběhu několika týdnů se díky ochotě, solidaritě a pomoci podařilo nasbírat tolik textilních roušek, že se radnice rozhodla přebytky distribuovat mezi nejohroženější skupinu, seniory. „Poté, co se nám podařilo vybavit rouškami zaměstnance úřadu, pracovníky v příspěvkových organizacích, sociálních službách nebo například policisty, jsme se rozhodli přebytek roušek věnovat těm, kteří je podle nás nejvíce potřebují a mnohdy mají omezený přístup k místům, kde roušky získat,“ uvedla tisková mluvčí města Jana Hromočuková.

Dobrovolníci textilní roušky rozdávají v čase mezi 8. a 10. hodinou před kopřivnickými supermarkety. „Termín a místo distribuce roušek není nikde dopředu avizován, vždy čekáme na to, až se nám podaří nashromáždit určitý počet těchto ochranných prostředků,“ sdělila tisková mluvčí s tím, že v průběhu deseti dnů se dobrovolníků podařila rozdat tisícovka roušek. „Za tuto možnost pomoci našim seniorům vděčíme dobrovolníkům, kterým patří náš velký dík. Našlo se opravdu velké množství lidí, kteří v prvních týdnech šili a stále šijí. Právě díky ochotě těchto dobrovolníků může radnice roušky předávat dál,“ dodala Jana Hromočuková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Volač a Klikač okrádají Česko

22:28 Jihlava: Volač a Klikač okrádají Česko

Přednáška zaměřená na ochranu před digitálními útoky se uskuteční v kině Dukla Jihlava ve středu 29.…