Kralupy nad Vltavou: Začne oprava přístupového schodiště a ramp na Hostibejk

03.10.2016 22:10

Na začátku měsíce října dojde k zahájení realizace akce „Oprava přístupového schodiště a ramp na Hostibejk, Kralupy nad Vltavou – I. etapa“. Ta zahrnuje odstranění části současných ramp a nahrazení novou železobetonovou rampou včetně ocelového zábradlí. Původní schodiště mezi rampami a chodníkem bude odstraněno a nahrazeno novým schodištěm z palisád s ocelovým zábradlím. Povrch chodníku nově pokryje dlažba, přičemž součástí projektu je i výsadba zeleně.

Kralupy nad Vltavou: Začne oprava přístupového schodiště a ramp na Hostibejk
Foto: mestokralupy.cz
Popisek: Kralupy nad Vltavou

„Sice to na první pohled nevypadá, ale především nástupiště na schody je v dosti špatném stavu, nemluvě o samotných rampách,“ uvedla Marcela Horčičková, vedoucí odboru realizace investic a správy majetku.

„Když nám bude počasí přát, stihne se vše zrealizovat do konce roku. Přístup zde bude po celou dobu uzavřen. Chodci však mohou využít schody v blízkosti ulice Chelčického,“ vysvětluje Marcela Horčičková, jež zároveň připouští, že ve špatném stavu je i horní schodiště na Hostibejku. „Horní schodiště je dlouhodobě rozpraskané a nevypadá vůbec dobře. Jeho oprava však bude spadat až do druhé etapy,“ uzavřela. 

Dodavatelem akce „Oprava přístupového schodiště a ramp na Hostibejk – I. etapa“ je společnost Elektromontáže Stavby, s.r.o., která provede dílo za 1 789 079, 05 Kč s DPH.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Kulturní léto nabídne kvalitní program i letos

22:05 Prostějov: Kulturní léto nabídne kvalitní program i letos

Také letos se Prostějované a návštěvníci našeho města mohou těšit na bohatou škálu kulturních aktivi…