Krnov: Cyklisté mohou pomoci tvůrcům cyklokoncepce

05.10.2019 10:45

Vzniká koncepce cyklistické dopravy v Krnově. Jejím hlavním cílem je optimalizace cyklodopravy ve městě, zejména s ohledem na bezpečnost a komfort cyklistů. Řešit bude i návaznost cyklotras a cyklostezek na okolní obce.

Krnov: Cyklisté mohou pomoci tvůrcům cyklokoncepce
Foto: Krnov.cz
Popisek: Krnov

Tvůrci koncepce se  sešli s občany na veřejném projednání, aby prezentovali rozpracovanou analytickou část. „V druhé části koncepce, návrhové a implementační, pak budeme definovat konkrétní opatření, která by mělo město v budoucnu realizovat. Některé projekty budou dlouhodobého charakteru, s realizací třeba až za deset let. S ohledem na majetkoprávní vztahy je totiž nebude možné realizovat v současnosti, protože město nemá některé komunikace ve svém vlastnictví. Navrhneme také vizi optimálního budoucího stavu, kterého se bude město postupně snažit dosáhnout. Zahrnovat bude i návaznost na okolní obce,“ uvedl Patrik Kroc ze společnosti BDO Advisory.

V diskusi s účastníky pak zazněla řada podnětů, jimiž se zpracovatelé koncepce budou zabývat. „Aby se mohli vyjádřit i ti, kteří se veřejného projednání nezúčastnili, připravili jsme dotazník. Zájemci ho najdou na webových stránkách bit.ly/AnketaCyklo2019, odpovědět na otázky mohou do 16. října,“ uvedla cyklokoordinátorka Kristýna Kutálková z odboru strategického rozvoje. Otázky v anketě cílí například na identifikaci nebezpečných či nepřehledných úseků a obtížně dostupných míst nebo na problematiku parkování kol. Zjištěné informace budou do koncepce zapracovány.

Druhé veřejné projednání se bude konat v listopadu. Dokument má být dokončen do 30. 11. 2019.

Vedle koncepce cyklistické dopravy jsou rozpracované ještě další tři dokumenty – koncepce veřejného osvětlení, koncepce statické dopravy a koncepce řešení Smart City. Jsou součástí projektu Vytvoření strategií a koncepcí pro město Krnov, který je spolufinancován Evropskou unií.

Prezentace rozpracované koncepce ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…