Krnov: Na byty si senioři počkají ještě rok

07.01.2019 10:01

Budovu bývalé školní jídelny v Kostelci obklopuje lešení a vládne tu stavební ruch. Do konce letošního roku v ní má vzniknout deset bytů pro seniory. Příjem žádostí o tyto byty nezačne dříve než 1. ledna 2020.

Krnov: Na byty si senioři počkají ještě rok
Foto: Krnov.cz
Popisek: Krnov

„Nejdříve musíme stanovit podmínky, za jakých se budou byty pronajímat. Pravděpodobně se nebudou příliš lišit od těch, které jsou v domech zvláštního určení, tedy v domech s pečovatelskou službou. Zájemci potřebné informace získají nejpozději ve čtvrtém čtvrtletí letošního roku,“ uvedla vedoucí odboru správy majetku města Lenka Andršová.

Přeměna jedné z budov bývalé školy na komunitní dům pro seniory přijde na devatenáct milionů korun, z toho šest milionů korun zaplatí formou dotace ministerstvo pro místní rozvoj. Městskou zakázku realizuje hornobenešovská společnost Jurčík – stavebnictví.

V budově, kde dříve bývala školní družina a jídelna, bude vybudováno celkem deset bytů s podlahovou plochou kolem čtyřiceti metrů čtverečních, které doplní sdílené prostory a technické zázemí. Stavební úpravy spočívají ve změně dispozičního členění místností, vestavbě podkrovních prostor, výměně výplní všech stavebních otvorů, provedení nových skladeb podlah, nových povrchů podhledů a stěn, výměně rozvodů všech instalací, zařizovacích předmětů a technických zařízení.

„V současné době probíhají především bourací práce, které se týkají například stropních konstrukcí ve všech podlažích. Dále dochází k zazdívání původních otvorů a vybourávání nových podle projektové dokumentace a také se připravuje otvor pro novou výtahovou šachtu,“ popsal Jan Šrubař z odboru veřejných zakázek. Jelikož se jedná o starou budovu, nelze vyloučit, že nastanou nečekané komplikace. „Po zkušenostech z podobných akcí víme, že mohou vzniknout nějaké problémy, kvůli nimž se kolaudace může opozdit,“ dodala vedoucí odboru veřejných zakázek Klára Hazuchová.

Druhou budovu bývalé školy město v loňském roce prodalo manželům Sidopulu. Ti její prostory rekonstruují pro potřeby soukromé základní školu Montessori, která v současné době funguje v rámci MŠ a ZŠ Klíček v ulici U Nových staveb.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …