Krnov: Vznikl nový odbor veřejných zakázek

12.01.2015 18:57

V organizační struktuře Městského úřadu Krnov došlo k 1. 1. 2015 ke změnám. Radní zrušili investiční oddělení na odboru regionálního rozvoje a zřídili samostatný odbor veřejných zakázek.

Krnov: Vznikl nový odbor veřejných zakázek
Foto: Krnov.cz
Popisek: Krnov

Ten bude zajišťovat veškeré investiční akce, včetně všech výběrových řízení podle zákona 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, a zakázek malého rozsahu v elektronickém systému E-ZAK. Dosud se investiční akce realizovaly téměř na všech odborech, zejména ale na oborech regionálního rozvoje, správy majetku města, životního prostředí a školství, kultury a sportu.

Od soustředění všech akcí do jednoho odboru si město slibuje přehlednost a dohledatelnost zakázek. „Ale také jednotný přístup k jejich přípravě i realizaci a adresnou odpovědnost všech, kteří se na nich podílejí. To umožní kontrolu nejen nám, ale také občanům,“ uvedla starostka Jana Koukolová Petrová.

Na novém úseku pracují úředníci, kteří se již investičním akcím věnovali na jednotlivých odborech, jeho vedoucího hledá město mimo úřad. Již vypsalo výběrové řízení, které zveřejnilo také na celostátních pracovních portálech. „Preferujeme především odbornost. Proto adepta na tuto pozici, který by měl mít vysokoškolské vzdělání stavebního nebo technického zaměření a pokud možno praxi ve veřejné správě v oblasti investic, hledáme i mimo náš region,“ řekl místostarosta Jan Krkoška. „Pracovníci nového odboru se budou věnovat veřejným zakázkám ve všech fázích. Od studií, přes projektové dokumentace a výběrová řízení, až po realizaci, dozor a případné reklamace. Ostatní odbory budou řešit jen havárie a drobnější opravy,“ upřesnil místostarosta Michal Brunclík.

Z důvodu vyšší transparentnosti nyní vedení města reviduje také směrnici o postupu při přípravě a realizaci projektů, realizovaných s podporou dotačních titulů.

„Změny se týkají především podkladů, které k projektům bude dostávat rada města, případně zastupitelstvo. Budeme vyžadovat, aby materiál vedle popisu projektového záměru, finanční náročnosti, zdrojů financování a výše nákladů na udržitelnost, obsahoval také popis současného stavu a návaznost projektu na strategické a koncepční dokumenty města. Pokud to bude vyžadovat charakter projektu, budou nám muset odpovědní pracovníci připravit také vlastní analýzu rizik. To vše by nám mělo umožnit kvalifikovaně posoudit užitečnost projektu pro město a rozhodnout o jeho případné realizaci,“ uzavřel Jan Krkoška.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: krnov.cz

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Ve středu bude na zimáku a v jeho okolí probíhat cvičení

11:33 Cheb: Ve středu bude na zimáku a v jeho okolí probíhat cvičení

V okolí zimního stadionu budou rozmístěny hlídky, které budou řídit dopravu i pohyb osob