Kroměříž: Areál ve Vážanech se stavět nebude, majitel cihelny nesouhlasí

07.07.2018 21:39

Město nebude stavět volnočasový areál v místní části Vážany. Důvodem je to, že majitel většiny pozemků v nedalekém areálu cihelny, společnost Ecodump podnikatele Igora Mesenského, se stavbou nesouhlasí. „Loni s městem přitom za účelem stavby volnočasového areálu v této lokalitě měnil pozemky. Považuji to za neseriózní jednání,“ uvedl starosta Jaroslav Němec (nezávislý).

Kroměříž: Areál ve Vážanech se stavět nebude, majitel cihelny nesouhlasí
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Převážná část lokality, kde měl volnočasový areál stát, patří do ochranného pásma někdejšího dobývacího prostoru. Souhlas společnosti Ecodump je tak pro stavbu nezbytný. Město mělo na akci v letošním rozpočtu vyčleněno 3,6 milionu korun.

„O tyto peníze obyvatelé Vážan nepřijdou. Část z nich použijeme na nákup pozemků v cihelně, abychom zabránili jejímu zavážení nebezpečnými látkami. O budoucím umístění volnočasového areálu ve Vážanech budeme s obyvateli místní části jednat,“ dodal Němec.

Zařízení pro volný čas patří mezi priority radnice. Letos město chystá také stavbu víceúčelového sportovního hřiště v místní části Kotojedy za čtyři miliony korun, opravu hřiště v ulici Bedřicha Zelinky na Barbořině za 2,5 milionu korun a dokončuje víceúčelové hřiště v Postoupkách, které přijde celkem na 3,5 milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

22:28 Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

Jablonci nad Nisou se ve vysoké konkurenci podařilo obhájit loňské krajské prvenství. Druhou příčku …