Kroměříž: Město vybralo firmu, která opraví povrch ve Vodní ulici

25.04.2018 13:01

Radnice vybrala firmu, která se postará o opravu povrchu ve Vodní ulici. Veřejnou zakázku získala pražská společnost PORR a.s., která nabídla cenu 12,2 milionu korun bez DPH.

Kroměříž: Město vybralo firmu, která opraví povrch ve Vodní ulici
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Věříme, že se svého úkolu zhostí zodpovědně a že povrch ve Vodní ulici opraví tak, aby byli obyvatelé i návštěvníci Kroměříže spokojeni,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

Město rovnou soutěžilo opravy povrchu celé ulice, tedy i části, kde se bude pracovat v příštím roce. Zahájení opravy povrchu ulice v úseku od obchodního domu Baťa až po křižovatku s ulicemi Dobrovského a Farní je plánováno na 1. července. „Pokud ale vše půjde dobře, je možné, že práce začnou s předstihem,“ doplnila vedoucí radničního odboru rozvoje Soňa Mertová.

Po dohodě s památkáři zůstane zachován historický ráz ulice. Po obou stranách budou chodníky z pásových žulových desek, silnice bude z žulových kostek. Chodníky budou širší na úkor komunikace. Bude tak více místa pro pěší a také pro restaurační předzahrádky.

Ve Vodní ulici se začalo pracovat 5. března, kdy zde společnost Vodovody a kanalizace Kroměříž (VaK) zahájila opravu vodovodu a kanalizace. „Stavbu ukončíme ve středu 25. dubna. Díky pečlivé přípravě se obešla bez komplikací, jsme maximálně spokojeni. Chtěl bych poděkovat všem zúčastněným za spolupráci a speciálně poděkovat za trpělivost majitelům i nájemcům dotčených nemovitostí,“ uvedl předseda představenstva a ředitel VaK Ladislav Lejsal.

Po VaK nastoupí plynárenská skupina innogy, která zde položí nové potrubí. Jako poslední bude povrch ulice opravovat město. Hotovo by mělo být nejpozději v září. Oprava zbylé části Vodní ulice je plánována na rok 2019.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…