Kroměříž: Městská policie podpořila policistu, kterému tornádo sebralo střechu domu

14.07.2021 18:33

Strážníci a občanští zaměstnanci kroměřížské městské policie podpořili sbírkou policistu z jihomoravské obce Mikulčice, kterému nedávné tornádo poškodilo dům. „Chtěli jsme pomoci některému z kolegů, který byl poškozen živelnou pohromou. Dostali jsme tip na policistu z obvodního oddělení v Hodoníně, který bydlí v Mikulčicích,“ popsal ředitel městské policie Libor Kubiš.

Kroměříž: Městská policie podpořila policistu, kterému tornádo sebralo střechu domu
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Strážníci a zaměstnanci kroměřížské městské policie vybrali a policistovi poslali 20 tisíc korun. „Mám radost z toho, že se do sbírky zapojila většina našich lidí. Kolega z Mikulčic byl v době, kdy řádilo tornádo, doma. Schovali se s rodinou ve sklepě a naštěstí vše přečkali bez újmy na zdraví. Dům postavil asi před rokem, řádění přírodního živlu odnesla střecha. Věříme, že se mu i s naší pomocí brzy podaří dům opravit,“ doplnil Kubiš.

Pomoc městské policie navazuje na dřívější skutky kroměřížské radnice i obyvatel města. Zastupitelé Kroměříže na začátku července uvolnili částku 800 tisíc korun na pomoc obcím poškozeným tornádem. Po 200 tisících korunách je určeno pro obce Hrušky, Lužice, Mikulčice a Moravská Nová Ves. Radnice také zorganizovala materiální sbírku na pomoc poškozeným lidem.

Na jih Moravy pak přepravila věci, které věnovali obyvatelé Kroměříže. Darovali například nářadí a stavební materiál, jako jsou hřebíky, vrtačky, lepidla, tmely, plachty, kolečka či obklady, léky, prodlužovací kabely i věci na úklid, jako jsou kýble a košťata. Na místě neštěstí také pomáhali kroměřížští dobrovolní hasiči. Další pomoc vznikala spontánně. Například na Základní škole Slovan mezi sebou zaměstnanci a školáci vybrali asi 70 tisíc korun, které poslali na pomoc lidem, jež tornádo připravilo o střechu nad hlavou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

10:29 Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

Během Slavností svobody, které se konají od 3. do 6. května, bude v centru Plzně omezený provoz. Náv…